Blogger Https Güvenli Değil Uyarısı Nasıl Kaldırılır?

https-güvenli-değil-nasıl-düzeltilir

 Blogger servisinin sunduğu önemli hizmetlerden biride https olarak blog kullanmaktır. Yalnız blog sayfanızı https olarak ayarladığınızda güvenli değil uyarısı alabilirsiniz. Hatta tema kodlarınızın olduğu HTML'yi Düzenle alanında üst tarafta "Temanızı HTTP ve HTTPS'yi karışık olarak kullanacak şekilde düzenlemeniz, HTTPS üzerinden görüntülendiğinde blogunuzun güvenliğini ve kullanıcı deneyimini etkileyebilir." şeklinde uyarı alabilirsiniz. Belki bazı bloglarda bu tür bir uyarı yoktur ama uyarı gelenler için yapılması gereken bir kaç işlem var. 

 Blog ana sayfanızda eklediğiniz eklentiler içindeki http uzantılı bağlantıları https ile düzelttiğinizde ana sayfada güvenli görüntü alırsınız ama tüm yazılarınızda ve oluşturduğunuz sayfalarda güvenli olmak için aşağıdaki yöntemi uygulayın. 

 Google https kullanan sayfaları üst sıralar için avantajlı gördüğünü açıkladı ve Blogger servisi için bunu zorunlu kıldı. Madem herkes https uzantılı olarak kullanıma geçecek güvenli değil uyarısı almamak önemli bir hal aldı. Gelen uyarının sebebi daha önceden vermiş olduğunuz Http uzantılı linklerdir. Blog sayfanızda hem Http hem de Https uzantılı linkler barındırıldığı için yukarıdaki uyarı alınıyor ve düzeltilmesi gerekiyor. 

 Düzenleme yapmadan "Uyarıyı Gizle" butonuna bastığınızda sayfaya tekrar girdiğinizde yine aynı sorunla karşılaşacaksınız. 


https-için-yapılması-gerekenler

  Kalıcı çözüm için yapılması gereken asıl şey tema kodlarınızın içinde Ctrl+F yardımıyla "http" yazarak aratmak ve hepsini https olarak değiştirmek olacaktır. Tema kodlarınızın içinde çok sayıda http uzantılı bağlantılar olacağından en başından sonuna kadar bütün bağlantıları https olarak değiştirmeyi unutmayın. Bizzat kendimde de uyguladığım bu yöntem ile artık tüm yazılarım ve oluşturduğum sayfalar "Güvenli" olarak görüntüleniyor. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Facebook Comments

0 yorum