Kadın Zayıftır Güçlü Olan Annedir

kadın-ve-anne-olmak-neden-farklıdır
Kadın zayıf anne güçlüdür

  Her anne kadındır ama her kadın anne olamaz. Kadın zayıf anne güçlü derken aynı kişiden bahsediyoruz ama geçirdiği değişimi hesaba katarak. Anne olmak için şefkat, fedakarlık, mücadele, güven vb. her şeyi barındırır. Kadın olmak ise toplumda yer edinmeye çalışan, istekleri, iş hayatı, sorumlulukları ve kişisel hayatı olan iki cinsiyetten biridir. Kadın anne olduğunda değişime uğrar ve daha önce hissetmediği ama doğuştan getirdiği duygulara sahip olur. Evladını kucağına aldığında kurduğu bağ ile hayata bakışı değişir, öncelikleri ve hayalleri artık çoçuğu ile bağlantılı olur. Kadınlar anne olmadan önce bireysel düşünürken ve daha kaygısızken annelik duygusunu tattığında daha korumacı ve sevgi dolu olur. Aynı insan sadece kadın olduğunda zayıf ve güçsüz yanları varken anne olduğunda akıl almaz bir güç üstlenir ve olumsuzluklara korku salar.

  Kadınlarımız için evrim derecesinde bir geçiş süreci olan annelik her dilde her ülkede kutsaldır. Tabi anne olmak sadece çocuğu dünyaya getirmekle de olmuyor. İçinde vicdanı olmayan, kötülüğü ağır basan ve çocuğunu engel olarak gören sözde anneleri de görüyoruz. Kendi hatalarının sonuçlarını çocuklarına yaşatan ve hiç acımadan hayatlarına son veren caniler de var. Bu insanlara dünyanın her yerinde rastlanır ama hiçbir zaman anne olarak sıfatlandırılamazlar. Bana göre mükemmel veya kusursuz anne olmak yerine iyi anne olmak vardır. Eğitim vermek yerine örnek olacak hareketler yapılmalıdır. Benim en çok takıldığım şeylerden birisi anne veya babanın kitap okumaması ve çocuğunu kitap okumaya zorlamasıdır. Çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak önce kendimizi geliştirmeli ve çıtayı yükseltmeliyiz. Evladımız ister istemez gördüklerinin ve yaşadıklarının etkisi altında kalacaktır ve doğru yolda ilerleyecektir.

  Neyse konuya dönersek kadınların narinliği, inceliği ve kırılgan yapıları anne oluncaya kadardır. Anne olunca da zariflerdir ama tehlike anında neler yapabileceğini tahmin etmek zordur. Özellikle izlediğim bir kaç filmde bunun bir kaç örneğini gördüm. Ayrıca haberlerde annelik namına doğru örnekleri de görüyoruz. Annelik sınamaya tabi olmayan ve karşılığında vazgeçilmeyecek tek histir. Bu nedenle sevgili kocalar evlendiğiniz sevgiliniz yani karınız anne olduğunda yaşadığı değişim ile daha çok saygı duymalısınız. Mutluluğun taçlandırılması ve aile olabilmeniz için en güzel evlattır. Eğer sevdiğiniz kadın ile bir evlat sahibi olduysanız kanatlarınız daha uzun, gölgeniz daha geniş olacaktır. Her zaman annelerin yeri ayrıdır çünkü karşılıksız sevildiğini onda hissedersin. Bakıma, yardıma ve sevgiye muhtaç olduğunda gözümüz annemizi arar. Kendini sana adayan kadına, can bağın olan insana her zaman minnettar olduğunu unutma ve yalnız yaşlanmasına müsaade etme. Çünkü güçlü annelerimiz yaşlandıkça yalnız kalırlarsa tekrar zayıf düşerler. Onları güçlü kılan sizler, bizler yani kaç yaşına gelirsek çocuklarıyız.

  İlham olarak gelen başlık ve sonrasında oluşan yazı bu şekilde gelişti. Konu herkesin fikirlerini söyleyeceği türden olduğu için yorumlarınızla neler hissettiğinizi paylaşmanızı bekliyorum.

 ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Facebook Comments

0 yorum