Telif Hakkı Olmadan Kullanacağınız 4 Fotoğraf Sitesi

Telif hakkı olmayan fotoğraf siteleri
ücretsiz ve telifsiz görseller barındıran siteler, binlerce telif hakkı olmayan fotoğraflar, 
  Telif hakkı; bir yazın, bilim ya da sanat yapıtını yaratan kişinin, bu yapıtla ilgili haklarının tümüdür. Bu nedenle telif haklarını ihlal etmeden kullanmaya özen gösterilmelidir. İnternet dünyasında vaktini daha çok yazmakla geçiren blog yazarlarının görsellere her zaman ihtiyacı olmuştur. İçeriklerin görsel zenginlik katılmadan arzulanan başarıyı yakalaması zordur. Özen gösterdiğimiz fotoğraf konusunda daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Telif hakkı olmadan yayına alabileceğimiz fotoğraflar bulmamız gerekiyor. Kolaya kaçarak hazır resimleri kopyala yapıştır yapmak hem yazınızın imajını zedeler hem de arama motorları tarafından olumlu karşılanmaz.

  Sıralayacağım sitelerden ücretsiz ve telif sorunu olmadan fotoğraf kullanabilirsiniz. Özellikle içerik üreten fabrikalar haline gelen bloglar için büyük kolaylık sağlayacak olan siteleri paylaşmak istiyorum.

1) Kaboompics

  Kaboompics fotoğraf sitesinde binlerce kaliteli fotoğraf bulmanız mümkün. Site farklı bir yöntemle çalışıyor. Siteye giriş yapıp fotoğrafları aramak istediğinizde renklerden oluşan bir palet göreceksiniz. Burada seçtiğiniz renge göre uygun fotoğraflar listelenecek. Ayrıca Horizontal ve vertical seçenekleriyle fotoğrafları dikey veya yatay boyutlarda aratabiliyorsunuz.

2) Pixabay

  Pixabay bünyesinde 1 milyonu aşkın fotoğraf bulunduruyor. En önemli farklılığı fotoğrafların yanında videolar da bulmanızı sağlıyor. Ayrıca görseller CCO lisansına sahip olduğu için kullanımı serbesttir. İsterseniz Android ve İOS üzerinden uygulamasını indirip, kullanabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de bol seçenekli Türkçe dil destekli harika bir fotoğraf sitesidir.

3) Negative Space

  Negative Space fotoğraf sitesi de diğerleri gibi kaliteli bir arşive sahip. Bütün görseller telif hakkı kapsamında korunuyor ve pazarlanması haricinde ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Görseller arasında sponsor etiketiyle reklam barındırdığını bilmenizi isterim. Bunun dışında aradığınız her konuda fotoğraf bulabileceğiniz güzel bir site.

4) Unsplash

  Unsplash sitesi kullanışlı fotoğraf arama bölümü ve etiketleriyle kolaylık sağlıyor. Ayrıca farklı olarak fotoğraflarını beğendiğiniz fotoğrafçıları da takip edebiliyorsunuz. Kullanımı ücretsiz 200.000'den fazla fotoğraf sizlerin beğenisini bekliyor.

✔ Bu yazı Doğuş Hakan Yılmaz tarafından yazılmıştır.
Facebook Comments

0 yorum