Blogger Tr Uzantısı Nasıl Kaldırılır?

Blogger-tr-uzantısını-kaldırma

.tr uzantısını kaldırma işlemi, ülke yönlendirmesi olmadan kullanma
  Google tarafından Blogger getirilmiş olan ülke yönlendirmesi ile çoğu bloglar sorun yaşadı. Yeni blog açanlarda com.tr şeklinde yoluna devam edip daha sonra kaldırmak isterlerse istatistiklerinden ve Seo çalışmalarından mahrum kalabilirler. Bu nedenle önceden ülke yönlendirmesini kaldırmak ve öyle yola devam daha mantıklı. Bu kadar popüler ve binlerce kullanıcı olan Blogger için gelen güncelleştirmeler bazen bu tür aksaklıklara sebep olabiliyor.

  Her ülkenin kendi yönlendirme kodu vardır. Fransa'da blog açmak isterseniz siteadresi.blogspot.com.fr şeklinde bir uzantıya sahip olursunuz. Türkiye'de açtığınızda da aynı şekilde com.tr şeklinde uzantı oluşur. Bunu kaldırmak ve sadece .com olarak devam etmek istiyorsanız ekleyeceğiniz aşağıdaki kod size yardımcı olacaktır. Tema-HTML'yi Düzenle yolunu takip ettiğinizde kodlar içinde <Head> etiketinin hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırıp kaydedin.
<script type="text/javascript">
      var blog = document.location.hostname.split(".");
      if (blog[blog.length - 1] != "com") {
      var ncr = "http://" + blog[0] + ".blogspot.com/ncr";
      window.location.replace(ncr + document.location.pathname);  
      }
</script>
  Bu kodu ekledikten sonra hangi ülkeden giriş yapılırsa yapılsın .com uzantısı ile görüneceksiniz. Eğer Tr uzantısını kaldırmasaydınız neler olabilirdi? Öncelikle adsense kazançlarınız düşebilir ve sosyal paylaşımlarda azalmalar görülebilirdi.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Facebook Comments

0 yorum