Doğuştan Olmasa da Her İnsan Şanslıdır

doğuştan-olmasa-da-her-insan-şanslıdır
Şanslı olmanın kuralı var mıdır?

  Şans, insanlara iyi ya da kötü durumlarda olumlu sonuçlar yansıtan durumdur. Bazı insanlar kendilerini şanssız olarak nitelendirirler. Hayata karamsar baktıkları için olumsuz olan sonucu seçerler. Doğuştan şanslı insan var mıdır? Bilmiyorum. Bana kalırsa her insan da şans vardır çok veya az olması seçimlerimize ve kararlarımıza bağlıdır. Herkes şöyle bir düşünse ve geçmişini sorguya alsa mutlaka şanslı olduğu anları hatırlar. Şanslı olmak için illa ki milli piyango çıkması mı gerekir? Katıldığınız her çekilişte araba kazanmak mı şanslı olmaktır? Hayatın akışında gün içinde yaşadıklarımızda işimizin yolunda gittiği hiç mi olmadı. Şanslı olduğunuzu tespit etmek için ucuna maddi bir şey koyarsanız eksik bırakırsınız.

  Çalıştığınız yerde öğle yemeğini beklerken hiç mi içinizden geçirdiğiniz yemeğe denk gelmediniz? Sinemaya gittiğinizde sahneyi daha iyi gören koltukları boş yakalamadınız mı? Markette sıra beklerken size yakın tarafta hiç mi yeni kasa açılmadı? Sınav zamanında fazla ders çalışmayarak bildiğiniz yerlerden sorular gelmesi ile sınıfı geçmişsinizdir. Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Şanslı sayılmak için en büyük etken sağlıktır. Her sabaha sağlıkla ve huzurla uyanıyorsanız sizden şanslısı yoktur. Yerinizde olmak isteyen ve huzura muhtaç kalan nice insanlar var. Bende şans yok! gibi laflar edileceğine iyi giden şeyleri hatırlamakta fayda var. Ayrıca önemli işlerinizde veya karar anlarınızda işinizi şansa bırakmayın. Kendi şansınızı kendiniz yaratacaksanız özenli olmalısınız.

  Yaşadıklarınızın olumlu veya olumsuz her sonucunu şansla açıklamaya kalkarsanız yanlış değerlendirmiş olursunuz. Her insan şanslıdır sadece kimisine geç denk gelebilir. Çevrenizdeki kişilerden şu şekilde bir açıklama duymuşsunuzdur. Aslında hiç şanslı değilimdir ama! tam istediğim gibi oldu. Bu tür bir cümleyi çoğu insan kullanmıştır ama o kadar negatif yüklenmiş ki nankörlük derecesinde şanslı olduğunu inkar eder. Yolda 10 tl para bulduğunda içinden şöyle bir düşünce geçebilir. Bende şans olsa 100 tl, 200 tl bulurdum. İstanbulda yaşayanlar için işe giderken boş metrobüse denk gelmek en büyük şanstır ve para olarak bir karşılığı yoktur. Şanslı olduğunuzu düşünün ve kendinize bunu söyleyin. Hiç kimse oturduğu yerden bir şeyler elde etmiyor. Verilen emekler, yapılan tercihler ve doğru zamanda doğru yerde bulunma hali ile işler rayında gidiyor. En ufak bir aksilikte şansım yok demek yerine neden böyle bir aksilik yaşadığımızı araştırsak daha iyi olmaz mı?

  Kendimden yola çıkarsam hiçbir zaman işim tam zamanında olmaz ama sonunda genelde istediğim gibi olur. Kendimi şanssız olarak tanımlasaydım belki de sonuçta olumsuz olacaktı. Her işte hayır vardır diyerek beklemediğim sonuçlarda kendimi üzmem. Sağlığım yerinde, işim var, mutlu bir evliliğim var ise gerisi kafama takmayacağım detaylardır. Sizin şans konusundaki fikirleriniz nelerdir? Sizce doğuştan şans var mıdır? Şanslı olduğunuzu düşündüğünüz bir anınızı yazabilir misiniz?

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Facebook Comments

0 yorum