Blogger İçin Https Protokolü ile Çalışma Sorunu

https-ile-güvenli-olmuyor
Https protokolü sorunu

  Https (Secure Hyper Text Transfer Protocol) kelime anlamı olarak güvenli metin aktarma iletişim protokolüdür. Bildiğimiz HTTP protokolüne SSL güvenliğinin eklenmesiyle oluşur. Özellikle para alışverişinin olduğu sitelerde tercih ediliyor ama Google tüm sitelerin güvenlik için Https'ye geçmeleri için bildirimlerde bulunuyor. Hatta bir yerde okuduğum yazıya göre Google sıralamasında Https'li siteler daha avantajlı olacak. Bu kısa bilgi akışından sonra asıl konuya gelelim.

  Blogger altyapısını kullanan birisi olarak özel alan adına da sahip olmadığım için Https ile kullanmak istedim. Böylece "Güvenli" yönlendirmesinin altında daha faydalı olacağını düşündüm. Uzun zamandır Https ile kullanmaya çalışıyorum ama tam olarak güvenli olmadığını ve site bilgilerini görüntüle şeklinde çalıştığını fark ettim. (Alttaki resimde ortadaki uyarı gibi görünüyordu.)
  Neden olduğunu anlamaya çalışırken eklediğim abonelik eklentisinden kaynaklandığını anladım. Eklentiyi kaldırdığımda "Güvenli" şeklinde görünmeye başladı. Bu eklenti kalıcı ziyaretçi için önemli olduğu gibi benimde vazgeçilmez eklentilerimdendir. Daha sonra nasıl anladığımı ve çözdüğümü anlatayım. Feedburner sayfasına giriş yaptığınızda blog sayfanızı seçtiğinizde aşağıdaki gibi görüntüye sahip oluyorsunuz. (Bloglar için Feedburner eklentisinin bilinmeyenleri ve ayrıntıları) yazımı okuyarak kurulum hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
  Resimde kare içine aldığım http ile başlayan link muhtemelen sizde https olarak görünüyordur. Böyle olunca da yaşanan çakışmadan dolayı güvenli olarak kullanamıyorsunuz. Burayı http olarak kaydettikten sonra sıra geldi "Gadget Ekle" bölümünden eklediğiniz abonelik eklentisine. Eklediğiniz kodun içindeki http ile başlayan tüm bağlantıları https olarak değiştirin ve kaydedin. Bu düzeltmeleri yaptıktan sonra güvenli olarak bağlanmaya başladı ve hiçbir sorun çıkmadı. Eğer hala düzelmezse aynı şekilde kendi eklediğiniz tüm eklentilerin bağlantılarını https olarak değiştirmeyi deneyin çözüme ulaşacağınızı düşünüyorum.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Facebook Comments

0 yorum