Görsel Sıkıştırma Yöntemi ile Sayfa Hızlandırma

resim-optimize-yöntemleri

Resim optimize siteleri, Resim dosya boyutu küçültme, Online resim boyutu küçültme
  Resimler yazılarınızın en önemli güç kaynağıdır. Bazen paragraflar gerekecek bir bilgiyi sadece bir görselle aktarmak mümkün olabiliyor. Resimlerden faydalanmak avantajlı iken boyutu nedeniyle dezavantaj haline dönüşebilir. Boyutu yüksek bir resim sunucu trafiğinden sayfa hızına kadar etkili olabilir.
  Seo için sayfa hızının ne kadar önemli olduğunu artık herkes biliyordur. Sayfanızı hızlandırmak için yazılarınıza eklediğiniz görselleri sıkıştırmalısınız. Resimleri optimize ederek daha küçük boyutlarda kullanmak sayfa hızınıza olumlu katkı sağlayacaktır. 3mb boyutunda olan bir görsel sıkıştırıldığında 1 mb boyutuna kadar düşebilir. Resimlerinizi optimize edebilmek için ne yapmanız lazım?

  Online olarak resim sıkıştırma işlemi yapan sitelerden faydalanabilirsiniz. Bu sitelere görselleri yükleyerek boyut küçltüp, sayfa hızını artıracaksınız. En yaygın ve kullanışlı olan resim optimize siteleri Optimizilla, TinyPNG, Compressor.io olarak sıralanabilir. JPEG formatını kullananlar için JPEGmini sitesini önerebilirim.

En Çok Kullandığım TinyPNG:

Ana sayfada görünen alana tıklayarak sıkıştırmak istediğiniz görseli seçin ve işlem tamamlandıktan sonra indirerek kullanmaya başlayın.

resim-optimize-yöntemleri

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Facebook Comments

0 yorum