BlogBooker ile Blog Yazılarını Kitap Haline Getirin

Blogbooker-blog-yazıları-kitap-yapın

  Sevgili blog yazarı arkadaşlarım sizlere çok güzel bir hizmetten bahsetmek istiyorum. Yıllarca yazdığınız yazılar artık kitap halinde elinizde olabilecek. Belki blog sayfanızı kapatmak zorunda kalacaksınız belki de iyi bir arşiv bulamadığınız için yazılarınız kaybolacak. Bu tür sorunları aşmak için BlogBooker sitesinden faydalanabiliyoruz. BlogBooker sitesi sayesinde Blogger, Wordpress, LiveJournal, Tumblr. vb. bir çok hizmet sağlayıcısı ile ortak çalışarak bu platformlarda yazdığınız yazıları kitap veya belge haline getirebilirsiniz. Tüm bağlantı, resim ve yazılarını BlogBooker sistemine ekleyip arşivleyebilir veya yazdırabilirsiniz. Peki blog yazılarını kitap haline nasıl getireceksiniz?

  Yapmanız gereken ilk işlem blog yazılarınızı dışa aktarıp oluşturulan xml dosyasını bilgisayarınıza kaydetmektir. Daha sonra buradan siteye giriş yaparak istediğiniz formatta kitaba çevirme işlemine başlıyoruz. Eğer yazıları nereden dışa aktaracağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki görselden faydalanabilirsiniz.

Şimdi işlem sırasını takip ederek yazıları kitap haline getirelim.

* BlogBooker ana sayfasına girdiğinizde Word ve Pdf formatı resimlerini göreceksiniz. Hemen alt tarafında "Make your BlogBook" butonuna tıklayın.
* Açılan sayfada kullandığınız blog servisini seçin. Ben Blogger üzerinden devam ediyorum.
* Servisi seçtiğinizde açılan sayfada Word veya Pdf seçeneklerinden birini seçiyorsunuz.
* Hemen bir alt satırında "Select your XML export file" butonuna tıklayın ve dışa aktararak bilgisayarınıza kaydettiğiniz yazılarınızı ekleyin.
* Bir alt satıra blog sayfanızın bağlantı adresini yazın.
* Yazıları kitap haline getirmeden önce aşağıdaki ayarları yapmanızı tavsiye ederim.
* Aşağı doğru indiğinizde resim kalitesini (yüksek kalite için ücretli yapmanız gerekiyor.), sütun olup olmayacağını seçiyorsunuz. Aynı alanda seçmeniz gereken tarih aralığı var. Çünkü word formatında 6 ay, Pdf formatında ise 1 yıl'a kadar yazıları kitap haline getirebiliyorsunuz. Eğer daha uzun süredir yazıyorsanız pdf formatında her yıl için bir kitap oluşturabilirsiniz.
* Bir satır alttaki bölümde yazının formatını "paper" alanına tıklayarak A4, B5 gibi seçin. Daha sonra yazının fontunu ve 11px, 12 px gibi büyüklüğünü ayarlayın.
* Tüm işlemler bu kadardı artık yukarı çıkarak "Create your BlogBook" butonuna tıklayın ve yazıların kitap haline gelmesini bekleyin.
* Hazır olduğunda açılan Pdf yazınızı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. İsterseniz Google Drive veya Dropbox seçenekleriyle de kaydedebilirsiniz.

Format ve Features Ayarları
  1. Comments: İşaretlemeniz halinde yapılan yorumları da yazının altına ekler. 
  2. Table of Contents: İşaretlediğinizde içindekiler bölümü eklenir.
  3. Header/Footer: İşaretlendiğinde üstbilgi ve altbilgi ekler. 
  4. Footnoted Links: İşaretlendiğinde bağlantıları dipnot şeklinde gösterir.
  5. No Numbering: İşaretlendiğinde numaralandırma yapılmaz.
  6. Author of post (Multiple authors): İşaretlendiğinde birden fazla yazar yazıları eklenir.
  7. New page for each entry: İşaretlendiğinde her giriş için yeni sayfa açılır.
  8. MathJax support: Tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. 
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Facebook Comments

0 yorum