Sitelerdeki Yazı Fontu Nasıl Tespit Edilir?

herhangi-sitenin-yazı-fontunu-bulma
 
  İnternette yüzlerce farlı yazı fontu bulmanız mümkün. En iyilerini ve en uygun olanlarını kendi sayfanızda değerlendirmek istersiniz sanırım. Bazen sitelerde yazılar okurken ne güzel yazı tipi var deyip iç geçirdiğiniz olmuştur. Vereceğim eklentiyle sitelerdeki yazı tipini kolaylıkla tespit etmeyi göstermek istiyorum. Öncelikle font çeşitlerini görmek için https://fonts.google.com/ adresine girerek araştırma yapabilirsiniz. Burada beğendiğiniz fontu kendi temanıza kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Yazı Fontu Nasıl Tespit Edilir?

  Google chrome için WhatFont eklentisini kurarak istediğiniz sitenin hangi yazı tipini kullandığını öğrenebilirsiniz. Eklentiyi kurduğunuzda kısayol olarak bir simge eklenir.

whatfont-eklentisi-kullanımı

  Simgeye tıkladığınızda hangi yazının üstüne getirirseniz o yazıya ait fontu öğreniyorsunuz. Böylece beğendiğiniz siteler hangi fontu kullanıyor hemen haberiniz oluyor. Bu eklenti aynı zamanda kendi fontunuzu tespit etmek ve değiştirmek içinde kullanılabilir.

Blog Sayfamın Fontunu Nasıl Değiştiririm?

  WhatFont eklentisini kullanarak kullandığınız fontu belirledikten sonra tema alanınızda Ctrl+F yardımıyla o fontu aratın. Yukarıdaki görselde "Open Sans" fontunu kullandığım görülüyor. Bunu değiştirmek için open sans olarak arama yapıyorum ve değiştirmek istediğim alana geldikten sonra istediğim başka bir fontu örneğin "Roboto" yazarak kaydediyorum. Böylece bir kaç dakika içinde font işleminizi tamamlıyorsunuz.

Font Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

1) Türkçe karakter uyumlu olmasına dikkat edin.
2) Okunabilir boyutta olmasına ve gözü yormamasına özen gösterin.
3) İçeriklerin kategorisine uygun kurumsal veya hareketli fontlar seçilebilir.
4) Ana sayfanızda farklı fontlar kullanılabilir ancak birbiri ile uyumlu olmasına özen gösterin. Başlıklarda ve açıklamalarda site genelinde bütünlük sağlamak daha profesyonel görüntü verir.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Facebook Comments

0 yorum