30 Eylül 2017 Cumartesi

Sosyal Ağların Sıralama Üzerindeki Etkisi

Sosyal-ağlar-seo-için-gerekli-midir
Sosyal Ağların Seo'ya Etkisi
Sosyal ağlar nasıl kullanılmalı? Sosyal ağlar arama motorları için ne kadar önemlidir? Sosyal ağlar Seo için etkili bir yöntem midir? Site trafiğini artırmak için çok sayıda sosyal ağ kullanmak mı gerekir?
  Bu ve benzeri sorulara cevaplar ararken sadece gerçekleri aramak gerekir. Sosyal ağlar popüler oldukça ve herkes tarafından kullanılmaya başlandıkça bir çok kriter için belirleyici rol oynamaya başlamıştır.

Peki Seo açısından durum nasıldır? Seo (Arama motoru optimizasyonu) bazı teknik yöntemler ile sıralamadaki konumuzu belirlemeye ve kalıcı yer edinmeye çalışılan bir dizi operasyondur. Sosyal ağlar önceleri arkadaş bulmak içindi, zaman içinde ruh halimizi yansıtmaya ve kişisel hayatımızdan kareler paylaşmaya başladığımız bir mecra haline geldi. Ulaştığı seviye sayesinde artık kurumsal anlamda reklamların yapıldığı ve bir çok şirket tarafından olmazsa olmaz haline geldi. İletişim amaçlı başlayan ve kimisi için iş haline gelen sosyal ağlar arama motorları için pozitif aktörlerdir.

  Seo konusunda bilinçli adımlar atıldığında ve sosyal ağlar ile beslendiğinde daha fazla etkilidir. Seo'dan yoksun  sosyal ağlar ile iyi bir Seo çalışmasından geçmiş bir sitenin sosyal ağlar üzerinden aldığı geri dönüşler farklıdır. Seo konusunda gerekli adımları atmış siteler trafiklerini geliştirdikleri için her alanda alacakları geri dönüşler daha fazla olur. Daha fazla kitleye ulaşmak için olmazsa olmaz seo kurallarını yerine getirmiş olmalısınız ve sabırlı olmalısınız. Çünkü iş sadece teknik değil aynı zamanda emek vermek ve kaliteli içerikler üreterek sabırlı olmayı öğrenmektir.

  Sosyal ağlar sıralamaya nasıl yardımcı olur? Yazılarınızı sosyal ağlarınızda paylaşmaya devam ettikçe yeni takipçiler kazanır ve trafiğinizi artırmaya yardımcı olabilirsiniz. Burada önemli olan sosyal sayfanızın güncel kalmasıdır ve beklentileri karşılamasıdır. Seo'nun katkısı nedir? Seo yapmaya başladığınızda kapak fotoğrafınızdan paylaşımlarınızın görünümüne kadar nelere dikkat edeceğinizi, hangi bilgileri ekleyeceğinizi öğreniyorsunuz ve böylece sosyal ağınızı doğru kullanmaya başlıyorsunuz. Sizi daha profesyonel olmaya yöneltir ve strateji üretmenize yardımcı olur. Her doğru adım da sizi sıralamada yükseltmeye yardımcı olur.

  Google gibi arama motorlarında sosyal ağların varlığı veya büyüklüğü sırlamayı etkiler mi? Arama motorları için doğrudan bir sıralama kriteri olmasa da sosyal ağlar önemli ve kullanılması gereken trafik kaynaklarıdır. Bu trafiği olumlu yönde etkilemek için ise faydalı içerikler üretmek ve mümkün olduğunca güncel kalmak önemlidir. Popüler ve bilindik bir site olmak istiyorsak önce seo uygulamasını doğru yapmak gerekir daha sonra bu çabamızı destekleyecek yerli yerinde makaleler hazırlamalıyız. Ayrıca beklemeye tahammülünüz yoksa para harcamanız gerekir ama sabrederseniz zamanla gelen yükselişe şahit olabilirsiniz. Bana kalırsa emek vererek ve gelişmesini her gün gözlemleyerek bir şeye sahip olmak daha değerlidir. Zaten iş dönüp dolaşıyor trafiğe bağlanıyor. Bu nedenle belirli sayıda ziyaretçiniz yoksa büyük adımlar beklemeyin.

Bütün sosyal ağlar kullanılmalı mı yoksa seçtiğimiz sosyal ağları mı yükseltmeliyiz? Bu konuda herkesin ayrı bir fikri olabilir. Benim fikrim kendinizi anlatabileceğiniz ve kullanmaktan fayda göreceğiniz sosyal ağlara yoğunlaşmalısınız. Bütün sosyal ağları kullanmaya çalışmak hem sizi verimsiz kılar hem de hepsinde aynı başarıyı yakalamanız neredeyse imkansız. Ben sadece Facebook, Google plus ve Twitter kullanıyorum. Blog yazarı olmaya başladığınızda yoğunlaşmanız gereken ilk sosyal ağ facebook olmalıdır. Çünkü oluşturacağınız sayfa ve paylaşabileceğiniz içerik çeşitliliği ile kullanılmaya değerdir. Bir diğer sebebi de kullanıcı sayısı çok fazladır ve muhtemel hedef kitleniz daha fazladır. Google Plus özellikle blog yazarları tarafından kullanılan ve keşif amaçlı olarakta değerlendirilen önemli bir ağdır. İlk sıraları arzuladığımız google servisidir ve bana göre mutlaka kullanılmalıdır. Trafik için olumlu etkilerini gördüğüm için söylüyorum. Twitter aslında pek kullanmadığım bir ağ toplasanız 10 tane tweet atmamışımdır. Facebook sayfamı buraya bağlayarak paylaştığım her şeyi bu sayfada da gösteriyorum.

ne-nerede-nezaman-kim-neden-soruları

  Bilmediğiniz ve sevmediğiniz sosyal ağlarda hesaplar açarak fayda sağlayacağınızı beklemeyin. Trafik sağlaması için kullandığınız ağın belli bir kitlesi ve paylaşımlarınıza karşı reaksiyon göstermesi gerekir. Önceliğimiz ve zaman harcamamız gerek yer blog kayıt alanıdır. İçinize sininceye kadar ve hedeflediğiniz amaca hizmet edinceye kadar içeriklerinizi hazırlayın ve insanlarla buluşturun. Sosyal ağ kısmı sadece bu güzel yazıyı daha çok insan okusun diye var. Biz blog yazarları uzun makaleler hazırladıkça makbul olurken sosyal ağlar tam tersine kısa spot başlıklar ve merak uyandıran videolar üzerinden ilerliyor. Bu nedenle bile bizim istediğimiz seviyede bir karşılık beklememek lazım. Biz yazılarımıza odaklanalım ve arta kalan zamanlarımızda ilgilendiğimiz 1-2 sosyal medya hesabı kullanalım.

  Popülerliği kafaya taktıysanız ve en kısa zamanda duyulmak istiyorum diyorsanız yapacağınız tek şey para harcamaktır. Reklam yaparak daha hızlı ve etkili trafik sağlarsınız. İşinizi garantiye almak için en kuvvetli yol budur. Tabi her reklam kalıcı takipçiler kazandırmaz ve bir kısmı beklediğini bulamadığında takibi bırakır. Bu nedenle kalıcı trafik istiyorsanız daha çok backlink sağlamalısınız. Kullanacağınız eklentiler ile aboneler kazanır ve takipçiler elde edersiniz. Bu yollarla kazandığınız kişiler kalıcı olurken sadece reklama güvenerek aldığınız trafikler bazen bir adım öteye gitmeyebilir. Reklam vereceğiniz zaman hedef kitlenizi doğru seçmeli ve sunduğunuz bilgilerin tatmin edici olduğundan emin olmalısınız. Bu uğurda geçireceğiniz yıllarınız yoksa ve her şartta yerine getireceğiniz disiplinden uzaksanız başarı için kendinizi kandırmış olursunuz. Her şey birbirini desteklediğinde ve bütün olarak hareket edildiğinde başarılı olur.

  Fikirlerim bu yöndeydi. Yazılarımı takip etmek için abone olabilirsiniz ayrıca yorum yaparak sizinde bu konudaki fikirlerinizi alabilirim. Olaya her yönden bakmak hoşuma gittiği için belki kaçırdığım bir nokta vardır. Sosyal medya nasıl kullanılmalıdır? yazımı okuyarak daha teknik detayları inceleyebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

27 Eylül 2017 Çarşamba

Blog Sayfasını Canlandırmak İçin 8 Adım

Ara-verilen-blog-sayfasını-canlandırma
Blog Canlandırma Yöntemleri
Blog sayfası nasıl hareketlendirilir? Ara verilen blog nasıl canlandırılır?
  Blog yazmaya karar vermek ve uzun zaman idareciliğini yapmak herkesin yapabileceği sorumluluk değildir. Sırf bu nedenle yüzlerce blog açılıp kısa zaman sonra kapanıyor. Blog sayfasını faydalı yayınlarla doldurmak temanın ilgili alanlarını doğru eklentilerle donatmak ve güncel kalarak takipçileri artırmak gerekir. Bu arzularla açtığınız blog sayfanızı seçtiğiniz kitleye uygun hale getirmenize rağmen bırakmak zorunda kalacağınız şartlar oluşabilir veya isteğiniz üzerine blog kendi haline bırakılabilir. Benim yaklaşık 10 yıllık tecrübeme göre blog yazmaya başlayan birisi bu sevdadan hemen vazgeçemiyor. Ne kadar blog sayfasını kapatsa da başka bir blog sayfası ile tekrar aramıza katılıyor. (Bu blog benim 4. blog sayfam) Yazmak ve takdir görmek sonrasında takipçiler kazanmak insanın kanına işliyor gibi. Belli dönemlerde bir şey sizi blog yazmaya yöneltiyor. Bu nedenle blog sayfanızı bırakmadan önce emeklerinizi bir kere daha düşünün ve tekrar sıfırdan başlamanın daha zor olacağını unutmayın.

  Blog sayfanızı bırakmak için belirlediğiniz nedenler oluştuğunda bunları ortadan kaldırmak için çabalayın. Hangi yönünüzün veya blogun hangi anlamda gelişmesi gerektiğini düşünüyorsanız oralara çareler arayın. Öncelikle blog açarken ilgilendiğiniz konunun uzun vadeli olmasını düşünün. İlgi alanınız olması ve bilginiz olması size fayda sağlar böylece uzun yıllar kaynak sıkıntısı çekmezsiniz. Her şeye rağmen blog sayfanızı bıraktınız ama silmediniz ve bir kaç ay sonra tekrar yazmaya karar verdiniz.

Blog Sayfanıza Geldiğinizde Nelerle Karşılaşırsınız?

1 ) Trafiğiniz büyük oranlarda düşme eğilimindedir.
2 ) Güncel kalamadığınız için sizi takip edenler ayrılabilir.
3 ) Abone olanlar aynı seviyede kalır veya listede azalmalar görünür.
4 ) Sağladığınız istatistikler ve sıralamanız aynı seviyede kalmaz.
5 ) Yeniliklerden ve gelişmelerden habersiz kalırsınız.

  Bu ve daha fazla sorunlarla tekrar devir aldığınız blogunuzu hayata döndürmek ve tekrar istenilen seviyeye getirmek için yapılması gereken bir çok şey vardır. Trafiği canlandırmak için sadece yeni yazılar girmek yetmeyecektir. Artık güncel olduğunuza ikna etmek ve sosyal ağlarınızı etkin kullanmak biraz zaman alacaktır. Blog sayfanızı bırakmak için sıraladığınız; artmayan trafik, kaynakların tükenmesi, özel şartlar gibi nedenleri ortadan kaldırdığınızı varsaydığımızda neler yapmanız gerekecek?

1 ) Eski Yazıları Düzenleyin:
  Eski yazılarınızı gözden geçirerek popülerliğini yitirmiş ve içerdiği bilgiler ile bir soruna çare olmayan yazılarınızı tekrar elden geçirin yayınlayın veya kaldırın. Seo kurallarına uygun 500 kelime standartına göre yazılmış, hemen çıkma oranına olumlu katkı sağlayacak ve güncel bilgilerle donatılmış yazılar ekleyin.

2 ) Temanızı Değiştirin:
  Blog sayfanızı bırakıp gittiniz ama geçen zaman içinde tekrar yazmaya karar verdiniz. Geri döndüğünüzde ilk yapacağınız şeylerden birisi temanızı değiştirmektir. Çünkü geri geldiğiniz ortam size eskiyi hatırlatmak yerine sıfırdan başlangıcı hatırlatmalıdır. Hem de kurduğunuz tema seo tekniklerine uygun, ziyaretçi de olumlu hisler bırakacak yeni bir vitrin göstermelisiniz. Konularınıza uygun şık tasarlanmış bir tema ziyaretçiden ilk olumlu dönüşü alacaktır. İnsanları kazanmak ve abone yapmak için yayınlarınız kadar tasarımınız da etkilidir. Mobil uyumlu ve ücretsiz 5 blogger teması yazımı okuyabilirsiniz.

  Temanız iş görür halde ise mobil uyumlu olup olmadığına dikkat edin. Temanızın mobil uyumluluğunu ölçmek için mobil uyumluluk testi bağlantısına tıklayın. Günümüzde gelişen teknoloji ile beraber zamanımız daha çok akıllı telefon ve tabletlerde geçtiği için bu araçlar kullanarak gelen ziyaretçilerde olacaktır. Temanızı mobil uyumlu hale getirmek sizin avantajınıza olacaktır.

  Sidebar alanını ve diğer eklenti paylaştığınız alanları gereksiz kodlarla doldurmayın. Ziyaretçileri sayfanızda daha uzun süre tutacak atılımlar yapmakla yetinin. Popüler yazılar, son yorumlar, abonelik eklentileri gibi size fayda sağlayacak eklentiler dışında blog sayfasının hızını yavaşlatacak kodlar eklemeyin. Diğer başarılı blog yazarlarının sayfalarını inceleyin ve olumlu taraflarını kendinize uyarlayın. Doğru adımlarla yeterince büyüdüğünüzde reklam eklemek için yeni alanlar kullanabilirsiniz.

* Siz uzun süredir blog sayfanıza uğramadığınız için önceliğiniz hastayı iyileştirmek olmalıdır. Daha sonra dışarıda gezeceğiniz yerleri ve hayalini kurduğunuz yiyecekleri düşünürsünüz. Ziyaretçileri içeriklerinize yönlendirecek adımlar atmalı ve göz yoran gereksizliklerden kurtulmalısınız.
* Oluşturduğunuz sayfalar için açılır menüler yapmak yerine sayfanın üstüne ve altına paylaştırın. Açılır menü şeklinde navigasyonlar daha çok kafa karıştırır ve yeterli tıklanma almaz.
* Sayfanızda yazıların hemen üstüne denk gelen eklentilerden kaçının. Yazı alanı dışında kalan yerlerde üst tarafa e-posta abonelik eklentisini mutlaka yerleştirin. Ziyaretçilerinize hangi anlamda büyümek istediğinizi göstermiş olursunuz ve ziyaretçilerinizi olumlu yönde etkilediğinizde abone olmaya daha çabuk ikna edersiniz.

3 ) Sayfa Hızını Arttırın:
  Bir internet sayfasının hızlı açılması seo açısından en önemli unsurlardan biridir. Blog sayfanız 3 saniyeden uzaklaştıkça yaşayacağınız ziyaretçi kayıpları da aynı oranda yükselir. Unutmayın ki kimse geç yüklenen bir sayfayı bekleyerek zaman kaybetmeyi sevmiyor. Blog sayfanıza kesin dönüş yaptığınızda ilk ders çıkarmanız gereken şeylerden birisi olan sayfa hızı için ölçüm yapmalısınız. Bu işlem için Google Page Speed sayfasını kullanabilirsiniz.

4 ) Sayfalarınızı Yapılandırın:
  Hakkımda, iletişim, misafir yazarlık gibi oluşturduğunuz sayfaları tekrar yapılandırmalı ve eksiklerini tamamlamalısınız. Daha önce sayfa oluşturmadığınızı fark ettiyseniz size yardımcı olması için Bloglar İçin Sayfa Oluşturma Rehberi yazımı okuyabilirsiniz. Blogunuzda oluşturduğunuz sayfalar varsa bunları sıfırlanan psikolojinizle tekrar yazmakta fayda göreceksiniz. Yönlendirmek ve kullanılması için sayfa açmak yeterli olmayabilir aynı zamanda içini doğru bilgilerle donatmak gerekir. Sayfalarda farklı renklendirmelerden, kalın yazılardan, maddeler halinde yazılardan ve iyi görsellerden faydalanmak gerekir.

5 ) Yazılara Bağlantılar Verin:
  Yayınladığınız yazının altında benzer yazılar eklentisi kullanmak avantajlıdır. Hemen çıkma oranını olumlu etkileyebilir. Burada önemsediğim şey yazının içinde diğer yazılarınıza verdiğiniz yönelendirmelerdir. Faydası şu olur benzer yazılar linkleri farklı konularda ama aynı etikette yazıları gösterir. Siz kendiniz bağlantı verdiğinizde birebir yazıyı destekleyen ve eksikleri tamamlayan puzzle gibi olur. Bu şekilde oluşturduğunuz yazı bir bütün olarak ele alındığında faydalı ve aranılan hal alır. Genel olarak tavsiye edilen sayı yazı içinde 2-3 bağlantı vermektir.

6 ) Diğer Yapılması gerekenler:
  Blog sayfanızı Google Search Console ile eklediğinize emin olun. Buradaki bilgileri doğru kullanın en azından site haritası göndermeyi unutmayın. Gerekli detaylar için Google Web Yöneticisi (Search Console) Ayarları yazımı okumanızı tavsiye ederim. Bu konu dışında merak uyandırmayan ve ziyaretçi çekmekten uzak başlıklardan kurtulun. Yazıları yayınlamadan önce arama açıklaması, bağlantılar ve etiketler alanını doğru kullanın.

7 ) Seo Ayarlarına Odaklanın: 
  Teknik olarak gerekli düzeltmeleri yaptınız ve yazılarınızı daha profesyonel olarak hazırlamaya başladınız. Şimdi sıra üst sıralara çıkmak için yapılması gerekenlere geldi.

a ) Site içi seo için anahtar kelimenin verdiğiniz başlıkta ilk sırada olmasına dikkat edin.
b ) Sosyal paylaşım düğmeleri ve takip kazanma butonları ekleyin.
c ) Sayfa yüklenme hızı konusuna üst satırlarda bahsettik.
d ) İçeriklerinizin en az 500 kelime civarında kalmasını sağlayın. Kısa yazılar hem bilgiden yoksundur hem de rekabetin yoğun olduğu bu mecrada işiniz zor olur.
e ) Ziyaretçiyi kandırmaya yönelik yalan başlıklar ve kalitesiz içeriklerden uzak durun.
f ) İnsanların daha uzun süre okumalarını sağlayacak atılımlar yapın. Örneğin; Kısa paragraflar, listeleme yöntemi, italik ve kalın yazı kullanma, yazıyı veya altını renklendirerek dikkat çekici olma gibi sıkıcı olmayacak yazılar hazırlayın.
g ) İç bağlantıları gerektiği gibi kullanarak diğer yazılarınızı ilişkilendirin.
h )Yazı kadar etkileyici görseller ekleyin ve alt etiket vermeyi unutmayın. Her yazı için arama açıklaması ekleyerek yazının ne ile alakalı olduğunu anlatan bir kaç cümle ekleyin.
ı ) Ayrıca rakiplerinizden veya kaliteli sitelerden backlink almayı kovalayın.

8 ) Psikolojinizi ve Zamanınızı Ayarlayın:
  Blog yazmak her ne kadar meslek olarak görülmese de belli saatler geçirilerek bir bakıma mesai harcıyoruz. İşten gelip dinlenme saatimizin bir kısmını blog yazmak için harcayarak ne kadar önem verdiğimizin farkına varmalıyız. Bu iş her şeyden daha fazla sabıra muhtaç olduğundan psikolojinizi ona göre ayarlayın. Uzun süreler değişmeyen istatistikler herkes için aynı aşamalar. Günü geldiğinde istatistikler yükselmeye başlayacaktır. Blog sayfanıza geri dönerek yazmaya karar verdiğinizde eski alışkanlıklarınızdan ve olumsuz fikirlerinizden kurtulmalısınız. Günde en az 1 saat zaman ayırarak başarılı blog yazarı olmak için gerekli adımları atabilirsiniz. Yaptığınız herhangi bir değişikliğin anında güncellenmediğini ve örümcekler tarafından fark edilmesinin zaman aldığını unutmayın. Kendinize doğru bir yol çizerseniz sonunda aradığınız mutluluğu bulacaksınızdır.

  Blog sayfanıza uzun zaman sonra dönmeye karar verdiğinizde neler yapacağınızı göstermeye çalıştım. Bu konular dışında eklemek istedikleriniz veya sormak istedikleriniz varsa yorum bölümünden bana yazabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

25 Eylül 2017 Pazartesi

Blogger Tr Uzantısı Nasıl Kaldırılır?

Blogger-tr-uzantısını-kaldırma

.tr uzantısını kaldırma işlemi, ülke yönlendirmesi olmadan kullanma
  Google tarafından Blogger getirilmiş olan ülke yönlendirmesi ile çoğu bloglar sorun yaşadı. Yeni blog açanlarda com.tr şeklinde yoluna devam edip daha sonra kaldırmak isterlerse istatistiklerinden ve Seo çalışmalarından mahrum kalabilirler. Bu nedenle önceden ülke yönlendirmesini kaldırmak ve öyle yola devam daha mantıklı. Bu kadar popüler ve binlerce kullanıcı olan Blogger için gelen güncelleştirmeler bazen bu tür aksaklıklara sebep olabiliyor.

  Her ülkenin kendi yönlendirme kodu vardır. Fransa'da blog açmak isterseniz siteadresi.blogspot.com.fr şeklinde bir uzantıya sahip olursunuz. Türkiye'de açtığınızda da aynı şekilde com.tr şeklinde uzantı oluşur. Bunu kaldırmak ve sadece .com olarak devam etmek istiyorsanız ekleyeceğiniz aşağıdaki kod size yardımcı olacaktır. Tema-HTML'yi Düzenle yolunu takip ettiğinizde kodlar içinde <Head> etiketinin hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırıp kaydedin.
<script type="text/javascript">
      var blog = document.location.hostname.split(".");
      if (blog[blog.length - 1] != "com") {
      var ncr = "http://" + blog[0] + ".blogspot.com/ncr";
      window.location.replace(ncr + document.location.pathname);  
      }
</script>
  Bu kodu ekledikten sonra hangi ülkeden giriş yapılırsa yapılsın .com uzantısı ile görüneceksiniz. Eğer Tr uzantısını kaldırmasaydınız neler olabilirdi? Öncelikle adsense kazançlarınız düşebilir ve sosyal paylaşımlarda azalmalar görülebilirdi.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

22 Eylül 2017 Cuma

Telif Hakkı Olmadan Kullanacağınız 4 Fotoğraf Sitesi

Telif hakkı olmayan fotoğraf siteleri
ücretsiz ve telifsiz görseller barındıran siteler, binlerce telif hakkı olmayan fotoğraflar, 
  Telif hakkı; bir yazın, bilim ya da sanat yapıtını yaratan kişinin, bu yapıtla ilgili haklarının tümüdür. Bu nedenle telif haklarını ihlal etmeden kullanmaya özen gösterilmelidir. İnternet dünyasında vaktini daha çok yazmakla geçiren blog yazarlarının görsellere her zaman ihtiyacı olmuştur. İçeriklerin görsel zenginlik katılmadan arzulanan başarıyı yakalaması zordur. Özen gösterdiğimiz fotoğraf konusunda daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Telif hakkı olmadan yayına alabileceğimiz fotoğraflar bulmamız gerekiyor. Kolaya kaçarak hazır resimleri kopyala yapıştır yapmak hem yazınızın imajını zedeler hem de arama motorları tarafından olumlu karşılanmaz.

  Sıralayacağım sitelerden ücretsiz ve telif sorunu olmadan fotoğraf kullanabilirsiniz. Özellikle içerik üreten fabrikalar haline gelen bloglar için büyük kolaylık sağlayacak olan siteleri paylaşmak istiyorum.

1) Kaboompics

  Kaboompics fotoğraf sitesinde binlerce kaliteli fotoğraf bulmanız mümkün. Site farklı bir yöntemle çalışıyor. Siteye giriş yapıp fotoğrafları aramak istediğinizde renklerden oluşan bir palet göreceksiniz. Burada seçtiğiniz renge göre uygun fotoğraflar listelenecek. Ayrıca Horizontal ve vertical seçenekleriyle fotoğrafları dikey veya yatay boyutlarda aratabiliyorsunuz.

2) Pixabay

  Pixabay bünyesinde 1 milyonu aşkın fotoğraf bulunduruyor. En önemli farklılığı fotoğrafların yanında videolar da bulmanızı sağlıyor. Ayrıca görseller CCO lisansına sahip olduğu için kullanımı serbesttir. İsterseniz Android ve İOS üzerinden uygulamasını indirip, kullanabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de bol seçenekli Türkçe dil destekli harika bir fotoğraf sitesidir.

3) Negative Space

  Negative Space fotoğraf sitesi de diğerleri gibi kaliteli bir arşive sahip. Bütün görseller telif hakkı kapsamında korunuyor ve pazarlanması haricinde ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Görseller arasında sponsor etiketiyle reklam barındırdığını bilmenizi isterim. Bunun dışında aradığınız her konuda fotoğraf bulabileceğiniz güzel bir site.

4) Unsplash

  Unsplash sitesi kullanışlı fotoğraf arama bölümü ve etiketleriyle kolaylık sağlıyor. Ayrıca farklı olarak fotoğraflarını beğendiğiniz fotoğrafçıları da takip edebiliyorsunuz. Kullanımı ücretsiz 200.000'den fazla fotoğraf sizlerin beğenisini bekliyor.

✔ Bu yazı Doğuş Hakan Yılmaz tarafından yazılmıştır.

19 Eylül 2017 Salı

8 Farklı Yolla Trafik Alan İçerikler Hazırlayın

En-çok-trafik-alan-içerikler

  Seo için yazdığımız her yazıda neredeyse içeriklere değinmediğimiz hiç olmamıştır. Tüm teknik işlemler için öncelikle altyapısı sağlam ve doğru hazırlanmış içerikler üretilmelidir. İnanılmaz kaliteli ve faydalı bir yazı hazırladığınızda trafik alacağını garanti edebilir miyiz? Sadece içerik hazırlayarak trafik beklemek tabi ki saçmalık olur. Çok kombinasyonlu, farklı etkenleri olan ve fazlasıyla emek isteyen süreçtir. Blog yazarı olarak kalemin sağlam ve cümlelerin çok kuvvetli olabilir ama kitlelere ulaştıramadıktan sonra ne kıymeti var. Restaurant sahibi olduğunda tadı tuzu yerinde hoş kokulu yemek hazırlamak yetmez aynı zamanda sunumun göz doyurması gerekir. Bu nedenle kafa patlatıp içeriği oluştururken harcadığın enerjinin iki katını pazarlama yani ön plana çıkarmak için harcayacaksın.

Trafiği artırmak için etkili başlıklar ve beklentiyi karşılayan içerikler hazırlamalısınız.

Trafik Alan İçerikler Hangi Özelliklere Sahip?

1 ) Maddeler Haline Yazılar
 Liste şeklinde hazırlanmış içerikler her zaman daha avantajlıdır. Ziyaretçiler blog sayfanıza geldiğinde aradıkları bilgileri maddeler halinde sıralanmış olarak bulunca okumak isteyecektir. Her içerikte kullanılmasa bile bazı içerikler sırf bu avantaj nedeniyle liste halinde hazırlanmalıdır. Her blog sayfası kendi kategorilerine göre maddeler halinde yazılar hazırlayabilir. Örneğin; Sevdiğiniz yazarın kitaplarını veya tavsiye ettiğiniz filmleri sıralayabilirsiniz. Aynı şekilde Google da yükselmek için 10 kriter gibi içerikler hazırlayarak ilgi çekebilirsiniz. Aslında her yazıyı maddeler haline getirebilirsiniz. Bu iş biraz da sizin içerik hazırlamadaki kabiliyetinize bağlıdır.

2 ) Öğretmeyi Amaçlayan Yazılar
 İnsanlar bir günde binlerce farklı konuda öğrenmek için arama yapıyorlar. Sizin kategorinizle ilgilenen insanlar için sizde nasıl yapılır şeklinde içerikler oluşturmalısınız. Önce hangi konuda sorun yaşandığını belirleyip sonra nasıl çözüldüğünü anlatmak blog sayfanıza gelenleri mutlu edecektir. Hele bir de çözümü sunarken maddeler halinde anlatırsanız daha faydalı olur. Nasıl yapılır? sorusuna vereceğiniz her cevap size trafik konusunda olumlu dönüşler sağlayacaktır. Yazıyı hazırlarken ve başlık verirken bu uyarıyı dikkate almanızı tavsiye ederim.

3 ) Video Yardımıyla Anlatım
 Blog sayfaları genelde yazı ve görsel üzerine kuruludur. Video hazırlayarak yazısını güçlendiren pek azdır. Son yıllarda bilgi kolay ulaşılır oldukça okuma oranı azaldı. İnsanlar artık okumak yerine izlemeyi seçiyorlar. Bu bilgiyi dikkate alarak içeriği güçlendiren videolar ekleyebilir veya kendi kanalınızda videolar hazırlayabilirsiniz. Eğer daha önce böyle bir deneyiminiz yoksa ilk başlarda video ekleme yöntemini deneyin. Zamanla kendi videolarınızı eklersiniz. Video çekerken anlatım dilini belirleyin, konuları yazı hazırlar gibi sıralayın ve başlangıçtan bitişine kadar istediğiniz bilgiyi verdiğinize emin olun.

4 ) Sektör Lideriyle Röportaj
 Röportaj tekniği ile trafik çekme olasılığınız yüksektir. Belirlediğiniz kategorilerde lider kişilere ulaşıp, röportaj yapma şansı yakalarsanız onların potansiyel ziyaretçilerini ve merak edenleri blog sayfanıza çekmiş olursunuz. Burada püf nokta herkesle röportaj yapmak değil bilinen ve lider kişileri seçmektir. Ayrıca hazırladığınız bir şablon olmalı ama herkese aynı sorular sorulmamalıdır. Röportajın amacına ulaşmasını ve trafik çekmesini istiyorsanız merak edilen yeni sorular hazırlayın. Herkese aynı sorular sorulduğunda aldığınız benzer cevaplar ziyaretçileri okumaya teşvik etmez.

5 ) İnceleme Sonuçlarını Aktarım
 Mantıklı olan kendi yazdığınız konularda yaptığınız incelemeleri paylaşmaktır. Teknoloji blogu olarak yeni çıkan bir cep telefonu veya tablet bilgisayar hakkında incelemelerde bulunabilir araştıran insanlara bilgiler sunabilirsiniz. Alışveriş yaptığınız internet sitesinden gelen ürünün olumlu ve olumsuz yanlarını açıklayabilirsiniz. Burada önemli olan + veya - her yönüyle dürüst olmaktır. Sizin okuyucunuz yazdıklarınıza göre karar verir ve söylemediğiniz şekilde bir şeyle karşılaşırsa trafiği olumsuz yönde etkilersiniz. İnceleme esaslarına sadık kaldığınızda hazırladığınız içerikler iyi trafik getirecektir.

6 ) Paket Halinde Bilgiler
 Mümkün olduğunca detaylı, okuması uzun süren ve bittiğinde bilgi aldığınız rehber yazılardır. En çok trafik getiren içerik türü olmasının nedeni vaat ettiği bilgidir. Her uzun yazı rehber niteliği taşımaz. Sorulara cevaplar üreten, Konuyu her yönüyle ele alan ve bittiğinde başka araştırma yaptırmayacak şekilde içerik olmalıdır. Bu tür yazılar daha fazla emek ve araştırma istediğinden bazen 1 hafta da hazırladığınızı göreceksiniz. İçeriği bitirip yayınladığınızda yükselen trafik sizi başka bir rehber yazıya yönlendirecek. Çünkü her blog yazarı okunmayı ister ve okundukça üretmeyi sever.

7 ) Karşılaştıran Araştırma Yazıları
 Çok trafik alan bir yöntem olmasının sebebi bir ürün veya hizmeti almaya hazır potansiyel insanlara kaynak olmasıdır. Nasıl karşılaştırma yapacağınız sizin belirleyeceğiniz yöntemdir. Bazı insanlar yazı şeklinde maddeleri okumayı severken bazıları da grafik desteği almış içerikleri sever. Karşılaştırma yazıları insanlara bilgi verirken aynı zamanda da kafalardaki sor işaretlerini silmeyi amaçlamalıdır. Örneğin iki araba markasını karşılaştırırken sadece teknik özelliklerini sıralamak yerine tecrübelerinizi veya kullanıcı yorumlarını da eklemelisiniz. Bu türdeki yazıları sosyal ağlarınızda paylaştığınızda daha fazla geri dönüş alacağınızı bilmelisiniz.

8 ) Deneme Şeklinde İçerikler
 Blog sayfalarını incelediğinizde kişisel görüşlerini ve hayat tecrübelerini anlatan blogların takipçi sayısının fazla olduğunu görürsünüz. Bu tür yazılar insanların ortak kaygısı ve ilgi alanı olduğu için ister istemez bir fikri oluyor ve okuma gereği görüyor. Diğer bir avantajı da diğer içeriklerin bazılarından daha fazla yorum almasıdır. Paylaşmak istediğiniz konuda nice makaleler paylaşılmıştır belki ama önemli olan sizin fikirlerinizdir. Çünkü en azından ziyaretçi veya takipçiniz bu düşünce de olduğu için sizin blog sayfanızda. Güncel ve sıcak bir olayı değerlendirdiğinizde fazladan ziyaretçi çekmeniz mümkündür. Gündem yaratan bir konuyu kendi anlatım gücünüzle irdelediğinizde alacağı trafikte fazla olacaktır. Düşünce yazıları hazırlarken ilgi çekeceğinden emin olabilirsiniz. Dolayısıyla vereceğiniz etkileyici başlık ve içi dolu içerik birlikteliğinden her zaman artan trafik çıkacaktır.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

17 Eylül 2017 Pazar

Kayıp Çocuk Secuestro Gerilim Filmi

Tavsiye-ispanyol-filmleri

  Gerilim filmi severler için yeni bir tanıtım yapmak istiyorum. Son zamanlarda gerilim türünde izlediğim filmler genelde İspanyol oluyor. Bu konuda gerçekten başarılı olduklarını düşünüyorum. Uzun zamandır hangi İspanyol filmini izlesem beni şaşırtıyor. Secuestro(Kayıp Çocuk) harika bir film olmasa da bir saat kırk beş dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Filmin başında yakaladığınız enerji ilerleyen dakikalarda daha da farklılaşıp gerilimi yüksek bir hal alıyor.

Yapım Yılı: 2016
Yapım Türü: Gerilim
Oyuncular: Blanca Portillo, Jose Coronado, Antonio Dechent, Marc Domenech
Yönetmen: Mar Targarona

Kayıp Çocuk (Secuestro) Filmi Konusu

  Victor, zengin bir avukat olan Patricia'nın oğludur. O gün annesi her zaman ki okuluna bırakır ve işine gider. Bir kaç saat sonra Victor yüzü kan içindeyken biri tarafından bulunur ve hemen hastaneye götürülür. Annesi, basın organları ve polis çocuğun bulunduğu hastaneye gelir ve neler olduğunu anlamaya çalışır. Victor o kadar korkmuştur ki konuşmak istemez. Annesinin iknası sonucunda kaçırıldığını söyler. Çizdirdiği robot resim ile kaçıran kişiyi tespit eder. Olayın nasıl gerçekleştiğini polislere anlatır. Bu andan itibaren yakalanması gereken bir cani olduğu için hemen harekete geçilir. Olaylar istenmeyen şekilde gelişmeye başlar ve annesinin başına bela açar. Çünkü Victor'un söylediği hiçbir şey doğru değildir. Yaşadıkları tamamen farklıdır.

Kayıp Çocuk (Secuestro) Filmi Fragman



✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

15 Eylül 2017 Cuma

"SEO" Kurallarına Göre Blog Sayfası Nasıl Açılır?

Adım-adım-blog-açmak

Blog açmak için ne yapmalıyım? Blog nasıl açılır? SEO için blog sayfası açmak.

  Blog yazarlığı ile popüler olmak ve bunu iş haline getirmek çok kolay değildir ama ücretsizdir. Yıllardır blog ile ilgilenen birisi olarak günlük tutmaktan bahsetmeyeceğimi anlamışsınızdır. Belli kategoride yoğunlaşan ve yazdıklarıyla okuyucularına fayda sağlayan bir altyapı oluşturma çabasını anlatmak istiyorum. Blog yazmaya başladığınızda sosyal medya takipçileriniz artmaya başlayacak, tanınmaya başlayacaksınız ve belki de para kazanma tecrübesine sahip olacaksınız. Blog yazmaya başlamakla birlikte geçen zaman içinde her yazıda yeni şeyler öğrenecek ve üslubunuza kadar değişiklikler göreceksiniz. Bu yazımla amacım yeni başlamak isteyenlere bazı ipuçlarını ve neler yapması gerektiğini dile getirmek.

Blog Açmak Sizin İçin Neden Önemli?

  Blog açmadan önce bilmeniz gereken en önemli şey uzun soluklu bir macera olmasıdır. Neden blog açtığınızı bilmiyorsanız çok uzun sürmeden silmek zorunda kalabilirsiniz. Blog yazarak bildiklerinizi kayıt altına almak mı istiyorsunuz? Blog yazarı olarak popüler ve itibarlı biri mi olmak istiyorsunuz? Yazmayı seviyor ve yeni bir çevre edinmek mi istiyorsunuz? Yoksa asıl amacınız para kazanıldığını düşünmek mi? Eğer son soruya yönelik blog yazmaya karar verdiyseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Blog yazarak para kazanılıyor ama bunun için çaba göstermek ve kısacası hak etmek gerekiyor. Aklınızda böyle bir fikir varsa tavsiyem para kazanmayı unutun ve sevdiğiniz konuları hazırlamaya başlayın.
 Blog yazarak para kazanılır mı?
 En kazançlı reklam veren siteler

Blog Açmanın Maliyeti Nedir?

  Blog açmak ücretsizdir. Özellikle Blogger üzerinden açarsanız daha kolay olur. Sahip olduğunuz gmail hesabı ile Blogger servisi üzerinden ücretsiz blog açabilirsiniz. Kurulum ücretsiz ama temel bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Neden?
  • Alan adı almak isterseniz yıllık ücret ödemeniz gerekiyor. dogushakanyilmaz.blogspot.com yerine dogushakanyilmaz.com şeklinde alan adına sahip olmak daha profesyonel bir görünüm katar. 
  • Ücretsiz çok güzel blogger temaları var. Eğer kendinize özel bir tema ve detaylarını istiyorsanız belli ücret karşılığında buna sahip olabilirsiniz.
  • Yazılarınızın hemen indekslenmesi ve üst sıralarda çıkması için alacağınız SEO desteği için ücret ödeyebilirsiniz. Ücretsiz SEO çalışmaları için diğer yazılarımı okuyabilir veya Google'da araştırmalar yapabilirsiniz.
  Bana kalırsa hiç ücret ödemeden çoğu bilgiye arama motoru sayesinde ulaşabilirsiniz. Biraz emek vererek her şeyi kendiniz halledebilir ve blogunuzu iyi yerlere getirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bloglar için yazılan içerikleri takip etmek ve uygulamaya çalışmak.

Blog Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  Blog açmaya karar verdiniz ve kurulum içi Blogger sayfasına giriş yaptınız. Nelere dikkat edeceksiniz? Blogunuzun konusunu önceden belirlemiş olmalı ve ona uygun olabilecek bir alan adı seçmelisiniz. Benim gibi kendi adınızla blog açmaktansa belirlediğiniz konu üzerine isim bulmanız daha faydalı olacaktır. Alan adını belirledikten sonra blogunuzun vitrini temanızı seçmeniz gerekir. Bu aşamadan sonra ilk yazınızı yayınlayarak araştırmalar sonucunda blog sayfanızı geliştirmeye devam edebilirsiniz.

  Konuyu belirlerken genel yazmaktansa bilgili olduğunuz kategorilere yönelin. Yemek tarifleri yazan bir blogun aynı zamanda teknoloji, magazin, film tanıtımları gibi her konuya değinmesi başarı getirmez. Mümkün olduğunca alanınızı daraltmalı ve çizgileriniz içinde başarıyı yakalamalısınız. Özellikle Teknoloji, Yemek tarifleri, Film tanıtım gibi konularda başarı yakalamak çok zordur. Hem rakipleriniz çok hem de sizden çok öndeler. Yeterli sabrınız ve bilgi birikiminiz varsa ekip çalışması ile başarı yakalanabilir. Bana sorarsanız aynı başlıklar altında yeni yazılar yazmaktansa kendi başlıklarınızı oluşturabileceğiniz farklı ve sizi yansıtan bir bloga sahip olabilirsiniz. Ben yazmayı seviyorum ve amacım çok okunması değil sadece edindiğim çevre için yazıyorum diyorsanız o zaman ziyaretçisi az ama takipçisi çok blog sahibi olabilirsiniz. Bu tarz bloglar ile dışardan ziyaretçi pek gelmez ama blog arkadaşlarınız ile daha sık paylaşımda bulunabilirsiniz.

  Blogspot uzantılı bir blog sayfasına sahip olmak istemiyorsanız hemen alan adı satın alıp blogunuza uygulamalısınız. Aksi halde ilerleyen zamanlarda alan adına geçerseniz istatistikleriniz silinebilir ve en baştan başlayabilirsiniz. Alan adınızı seçerken akılda kalıcı olması, sonuç odaklı, anahtar kelimenizin geçtiği ve kısa olması daha iyidir. Böyle bir alan adı bulduğunuzda geç olmadan ayarlarınızı yapmalısınız.

  Alan adı almanın diğer bir avantajı da para kazanma konusunda olmasıdır. Çoğu reklam firması blogspot gibi ücretsiz servislere reklam vermek istemiyorlar. Adsense almanız içinde en az 6 ay beklemeniz gerekiyor ve kabul edileceğinizin garantisi de yok. Bu nedenle kararınızı verirken bu durumu da dikkate alın. Toplamda nelere dikkat etmek gerekir diye sorulduğunda uyulması gereken kriterler SEO'dur.

Blogun Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

  Blogun görünen yüzü ve ziyaretçinin algısında kalacak en önemli kısım temanızdır. Blog açmak için hangi servisi kullanırsanız kullanın ücretsiz temalarından faydalanabilirsiniz. İlk başlarda işinizi görür belki ama yeterli olmadığını diğer blogları gezdiğinizde göreceksiniz. Eğer hedefiniz varsa her zaman rakiplerinizden daha iyisi olmak için uğraşmalısınız. Ücretsiz ve kaliteli bir çok tema bulabilirsiniz. Google da bu yönde arama yaptığınızda çok sayıda site çıkacaktır. BTemplates, Sora Templates gibi sitelerde çok sayıda ve mobil uyumlu temalar bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta kesinlikle mobil uyumlu olması ve blogunuzun kategorisine uygun seçmenizdir. Daha çok resim veya video mu paylaşıyorsunuz yoksa daha çok yazı olarak mı içerik giriyorsunuz. Kişisel mi yazıyorsunuz? Yoksa teknik bilgiler mi içeriyor yazılarınız? Bu ayrımları yaparak uygun temanızı bulabilirsiniz. Benzer kategorideki blogları inceleyerek tema konusunda yardım alabilirsiniz.

  Peki indirdiğiniz blog temasını kendi sayfanıza nasıl uygulayacaksınız? Blogger kumanda paneline giriş yaptığınızda Kayıtlar,İstatistikler,Yorumlar sekmelerinin yer aldığı bölümde Tema sekmesine tıklıyoruz. Şu an blog'da bulunan temanın görüntüsünü göreceksiniz.

tema-nasıl-yüklenir

  Hemen sağ üst köşede Yedekle/Geri Yükle bölümüne tıklıyorsunuz. Açılan kutuda dosya seç'e tıklayarak indirdiğiniz temayı işaretleyin ve kaydedin. Artık yeni temanızı yüklemiş oluyorsunuz. Temanızı kendinize göre uyarlamak için aynı sekmede temanızın görüntüsünün altında HTML'yi Düzenle bölümüne tıklıyoruz ve kodların yer aldığı alana geldiniz. Tavsiyem yeni temanız ile blogunuzu tarayıcınızın yeni sekmesinde açın ve düzenlemeniz gereken yerleri görün. İngilizce yazan yerleri düzenlemek için kodların yer aldığı alana tıklayarak CTRL+F yardımı ile İngilizce yazan yeri aratın ve Türkçesi ile değiştirin.

  Eğer blogunuza eklenti yani yardımcı bölümler eklemek istiyorsanız Blogger kumanda panelinden Yerleşim sekmesine tıklayın. Açılan bölüm sizin blogunuzun düzenleme alanıdır. "Gadget Ekle" butonlarına tıklayarak eklentiler ekleyebilir ve sürükleyerek yerlerini değiştirebilirsiniz. Gereksiz yere eklenmiş veya istemediğiniz eklentileri kaldırabilirsiniz. Temanızı seçerken veya seçtikten sonra sadeliğine, renk tonlarına, eklenti ekleyeceğiniz alanların yerleşimine ve içeriğinize uygun olmasına dikkat edin. Yoksa çoğu blog yazarı gibi sık sık tema değiştirip, blogunuzun istatistiklerini mahvedebilirsiniz. Yavaş yavaş araştırarak ilerlerseniz aynı şeyleri defalarca yapmaktan kurtulur ve hemen yazılarınızı yayınlamaya geçebilirsiniz.

Yazılar Nasıl Olmalıdır?

  Yazacağınız konuyu önceden belirlemiştiniz ama tıkandığınız yerlerde internetten araştırma yaparak yazınızı güçlendirebilirsiniz. Güçlendirmek derken kopyala-yapıştır yaparak değil kendiniz yorumlayarak güç katmalısınız. Sizin kopyaladığınız yazının size hiçbir karı olmayacağı gibi sıralamada sizi gerilere düşürür. Bu nedenle kendinize üslup belirlemeli, imla kurallarına dikkat etmeli, yazım yanlışlarına özen göstermeli ve özgün olmalısınız. Ayrıca blogu açtığınızda Kayıtlar ve Yeni Yayın'a tıkladığınızda açılan yazı alanı kullanımı çok basit ve güzeldir. Yazınızı ekleyip gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra yayınla demeden önce sağ tarafta etiketlere tıklamalı ve yazı ile alakalı genel etiketler vermelisiniz.

  Örneğin; Bir cep telefonu tanıtımı yapıyorsanız Teknoloji, Cep Telefonu gibi genel başlıklar vermeniz daha iyidir. Bu şekilde etiket vermekteki amacımız daha sonra benzer bir konu olduğunda aynı kategori altında toplanabilmesidir. Böylece benzer yazılar eklentinizi kullanırken ilişkili olan yazılar görünür. Blog Yazılarını Nasıl Etiketlemeliyim? Etiket Nasıl Silinir?

  Program Yap bölümü yazınızı başka bir tarih ve saatte otomatik yayınlamanızı sağlar. Gün içinde vakit bulamıyorsanız dilediğiniz gün ve saati seçerek yazıyı yayına alabilirsiniz.
Bağlantılar bölümünde yazınıza verilen url yer alır. Hiçbir şeye dokunmazsanız otomatik olarak kalıcı bağlantıyı kendisi verir. Ama isterseniz bağlantılara tıklayıp özel kalıcı bağlantı yazan yere tıklayarak elle istediğiniz url ismini girebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Türkçe karakter kullanmamanızdır. https://.../blog-nasl-aclr? şeklinde url olmasındansa https://.../blog-nasil-acilir? şeklinde yazmanız daha makbuldür.

yazı-alanı-nasıl-olmalıdır

  Arama Açıklaması bölümü yazınızın arama sonuçlarında görünen kısmıdır. Buraya bilgiler girerek yazının arama sonuçlarındaki varlığını kuvvetlendirirsiniz. Buraya gireceğiniz bilgiler için yazdığınız yazıyı Google da aratarak benzer sonuçlardan faydalanabilir veya Google Trend yardımı ile anahtar kelimenin araştırmasını yapıp ona göre çıkışta olan sonuçlara göre bilgiler girebilirsiniz.

Yeni Başlayanlara Çok Önemli Seo Önerilerim

* Blog açmadan önce bilgili olduğunuz konuları seçerek uzun soluklu olun.
* Blog içi yazıları konu seçiminize göre yayın.
* Paragrafları kısa tutmaya çalışın. Uzun ve sıkıcı paragraflar daha az okunur.
* Başlık etiketlerini kullanarak hem SEO için hem de kullanıcı için düzen sağlayın.
yazı-içinde-başlık-verme
* Yazılar içinde listeler yapın. Okuyucular bu şekilde hazırlanmış yazıları daha çok okur. 10 adımda blog açmak, 15 adımda yakıt tasarrufu gibi yazıları listeleyebilirsiniz.
* Kaynak göstererek alıntılar yapın. Kopyala-yapıştır şeklinde değil sadece yazdıklarınızı güçlendirmek için kaynak gösterebilirsiniz.
* Özgün görseller kullanın. Tasarımlar yaparak yazınızı diğerlerinden farklı kılın. Görsellerde aynı resimleri kullanmaktansa yeni görseller yüklemek faydalıdır. Yardım olması için kullandığım bu sitelere göz atabilirsiniz. Fotolia, Unsplash, Fotor
* Resimleri düzenlemek için Canva, Pickmonkey sitelerini kullanın.
* Blogu açtıktan sonra yazıları yayınlama konusunda istikrarlı olun. Kendinize düzen oturtun ve güncel kalmaya çalışın. Siz yazıları düzenli aralıklarla ekledikçe alacağınız geri dönüşler ve internet'te edineceğiniz yer daha sağlam olur.
* Sosyal platformları kullanarak ilgili yerlerde göstermeli ve yazılarınızın paylaşılmasını, beğenilmesini sağlamalısınız. Bu size ücretsiz backlink sağlar.
* Yazı ve başlık font ayarları ve imla kuralları önemlidir.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

    12 Eylül 2017 Salı

    Google ile Sorunlarınızı Aranızda Halledin

    google-algoritmaları-ile-nasıl-baş-edilir
    Arama motorlarına nasıl yaklaşılır?
    Google arama motoru optimizasyonu için neler bilmelisiniz?
      Gelişmeye ve büyümeye devam eden internet sayesinde her anımızda bağlanmayı ihmal etmiyoruz. Bazen basit bir alışveriş için bazen de ruh halimizi en iyi yansıtan fotoğrafları yüklemek için interneti kullanıyoruz. Arama motorlarında neler neler aradığımızı herkes biliyor artık. Her sorunun cevabını bulduğunuz ve en gelişmiş arama motoru olan Google ile aranız nasıl? Özellikle ürün satışı gerçekleştiren veya araştırmalarından bahseden siteler veya bizler gibi blog tutanlar Google ile iyi geçinmenin yollarını nasıl buluyorlar? Bu soruyu sorma amacım vereceğiniz cevabın sizin başarınızla orantılı olmasıdır. Sonuçta Google duyguları olan bir insan değil çalışma mantığı olan sistemdir. Aldığı veriler doğrultusunda herkesi listesinde konumlandırarak geri dönüş olmasını sağlar. Herkese eşit şartlar sunarak devamlı kendini günceller ve algoritmalarını doğru anlayan her siteyi milyonlarca insana reklam eder!

      Her şey tam düzeldi derken bir değişiklik ile yerinizden olabiliyorsunuz. Bu nedenle Google ile sorunlarınızı çözerken arada başkaları olmasın. Sizin iyiliğinizi istemeyen biri olduğunda isteklerinizi yanlış aktarır ve sorunlar kan davasına dönebilir. Blogunuz veya siteniz sizin giriş kartınız'dır. Güzel karşılanmak istiyorsanız öncelikle dış görünüşünüze özen göstereceksiniz. Sonra konuşmalarınızla yani içeriklerinizle dikkat çekeceksiniz. Size benzeyen ve belki de aynı konuları derleyen yüzlerce yazar vardır. Google kime nasıl davranacağını nasıl tespit ediyor? Burada torpil olmadığı için göstereceğiniz gayret ve kullandığınız üslup ile dikkat çekmeye çalışırsınız. Bilmelisiniz ki Google'ın suyuna gitmek çok önemlidir. Siz nasıl yaklaşırsanız Google da size öyle yakın davranır.

    Peki sorunlarımızı nasıl hallederiz?

    1 ) Öncelikle uzun soluklu bir girişim olduğunuzu göstermelisiniz. Yani domain yaşınız ne kadar eskiye dayanırsa ahbaplıkta o kadar kalıcı olur. Blogunuz güncel ve kullanılabilir olduğu sürece Google'a güven verirsiniz.

    2 ) Eğer ücretsiz bir servis kullanmıyorsanız mutlaka uzun süreli domain almayı unutmayın. Uzun soluklu planlar yapmak Google için çok kıymetlidir.

    3 ) Blog sayfanızın veya internet sitenizin temizliği çok önemlidir. Barındırdığınız her kötü ve uygunsuz içerik eve ayakkabı ile girilmiş etkisi yaratır, azarı yersiniz.

    4 ) Gizliliğe ve güvenliğe çok önem vermelisiniz ki gelen ziyaretçilerin aklında soru işareti kalmasın. Ziyaretçilerinizin sorunlarında ne kadar ketum olursanız o kadar iyidir yeter ki çözmek için çabanız ve ilginiz olsun. Güvenilir biri olduğunuzda Google da sizi takdir eder.

    5 ) SSL Sertifikası olan siteler Google için her zaman bir adım önde duruyorlar. Güvenli olduklarını ispatladıkları için daha az çabalıyorlar. Google size nelerden hoşlandığını anlatmış bu nedenle bilmezden gelemezsiniz. Mutlaka güvenli olduğunuzu gösteren yolları deneyin.

    6 ) Sayfanıza girildiğinde ev dağınık olmamalı. Eşyalar yerli yerinde ve titizlikle yerleştirilmiş olmalı. Eklediğiniz her eklenti bir ihtiyaca yönelik olmalı ve doğru yerde konumlandırılmalıdır. Ana sayfa kötü olduğunda diğer sayfaları hiç gezmek istemeyeceklerdir ki bu da Google gibi misafirperver bir sistem için hoş karşılanmaz.

    7 ) Yazılarınızın kalitesi ve faydası olmazsa olmazdır. Bu kısım daha çok ziyaretçileri ilgilendirir ama diğer önemli tarafı nasıl kategorilediğinizdir. Google yaptığı araştırmalarda gereksiz etiketler ve alakasız kategoriler fark ederse kafası karışır ve kimseye sizi tavsiye etmez.

    8 ) İçeriğinize güveniniz varsa yapılan yorumlara da saygınız olmalıdır. Her yoruma cevap vermeli ve olumsuz yorumlarda eleştiriye açık olmalısınız. Google için o yazının konuşuluyor olması önemli ise bırakın insanlar yazı hakkında fikirlerini söylesin. Google için başarının ölçütü fikirlere ne kadar şans verdiğinizle alakalıdır.

    9 ) Yazdığınız eski bir yazıyı tozlu raflarda kaderine terk ederseniz en büyük tokadı yine google'dan yersiniz. Yazıyı güncellemek ve diğer yazılarınızla link vererek desteklemek popülerliğini tekrar kazandırabilir.

    10 ) Google beni neden sevmiyor gibi sorular soruyorsanız önce sunduğunuz hizmetten emin olmalısınız. Başkasının taklidi olacağınıza kendinizin yıldızı olun. Belki parlarsınız belki de kayarsınız ama en azından başkalarına ışık olabilirsiniz. Google istediklerinde ve beklentilerinde çok net, sorun çıkaran her zaman ki gibi biz sabırsızlar oluyoruz. Google ile sorunlarınızı çözmek istiyorsanız önce sorunun kaynağını bulun, diğer yazarları inceleyin, yeniliklere açık olun, güncel ve takip edilen bir sayfanız olsun, sadece kalabalık eden her şeyden kurtulun, yazılarınızı ön plana alın vb. detaylar ile arama motorlarına istediklerini verecek hamleler yapın.
        Bu iş o kadar çok sabır gerektiriyor ki yapacağınız ufak bi değişiklik için haftalarca bekleyebiliyorsunuz. İlk başlangıçtan sonraki aşamalara kadar hiçbir şey için acele etmeyin. Siz acele ettikçe başarı oranı düşüyor. Bazı şartları olan Google var ve siz bu şartları kabul ederek bu dünyaya geldiniz. Burada bulunmak için ne torpile ne de ikna edilmeye ihtiyaç var. Sadece bilgi ve sunum kabiliyeti gerekli. Siz şartları yerine getirdiğiniz sürece Google size referans olmaya ve uyum sağlamaya devam eder. İlgili olarak Google da 41 Sıralama Yükseltme Kriteri ve  Blog Yazarlığında Keşke Dediğim Maceralar yazılarımı okuyarak faydalanabilirsiniz.

      ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

      9 Eylül 2017 Cumartesi

      Kadın Zayıftır Güçlü Olan Annedir

      kadın-ve-anne-olmak-neden-farklıdır
      Kadın zayıf anne güçlüdür

        Her anne kadındır ama her kadın anne olamaz. Kadın zayıf anne güçlü derken aynı kişiden bahsediyoruz ama geçirdiği değişimi hesaba katarak. Anne olmak için şefkat, fedakarlık, mücadele, güven vb. her şeyi barındırır. Kadın olmak ise toplumda yer edinmeye çalışan, istekleri, iş hayatı, sorumlulukları ve kişisel hayatı olan iki cinsiyetten biridir. Kadın anne olduğunda değişime uğrar ve daha önce hissetmediği ama doğuştan getirdiği duygulara sahip olur. Evladını kucağına aldığında kurduğu bağ ile hayata bakışı değişir, öncelikleri ve hayalleri artık çoçuğu ile bağlantılı olur. Kadınlar anne olmadan önce bireysel düşünürken ve daha kaygısızken annelik duygusunu tattığında daha korumacı ve sevgi dolu olur. Aynı insan sadece kadın olduğunda zayıf ve güçsüz yanları varken anne olduğunda akıl almaz bir güç üstlenir ve olumsuzluklara korku salar.

        Kadınlarımız için evrim derecesinde bir geçiş süreci olan annelik her dilde her ülkede kutsaldır. Tabi anne olmak sadece çocuğu dünyaya getirmekle de olmuyor. İçinde vicdanı olmayan, kötülüğü ağır basan ve çocuğunu engel olarak gören sözde anneleri de görüyoruz. Kendi hatalarının sonuçlarını çocuklarına yaşatan ve hiç acımadan hayatlarına son veren caniler de var. Bu insanlara dünyanın her yerinde rastlanır ama hiçbir zaman anne olarak sıfatlandırılamazlar. Bana göre mükemmel veya kusursuz anne olmak yerine iyi anne olmak vardır. Eğitim vermek yerine örnek olacak hareketler yapılmalıdır. Benim en çok takıldığım şeylerden birisi anne veya babanın kitap okumaması ve çocuğunu kitap okumaya zorlamasıdır. Çocuğu iyi yetiştirmek istiyorsak önce kendimizi geliştirmeli ve çıtayı yükseltmeliyiz. Evladımız ister istemez gördüklerinin ve yaşadıklarının etkisi altında kalacaktır ve doğru yolda ilerleyecektir.

        Neyse konuya dönersek kadınların narinliği, inceliği ve kırılgan yapıları anne oluncaya kadardır. Anne olunca da zariflerdir ama tehlike anında neler yapabileceğini tahmin etmek zordur. Özellikle izlediğim bir kaç filmde bunun bir kaç örneğini gördüm. Ayrıca haberlerde annelik namına doğru örnekleri de görüyoruz. Annelik sınamaya tabi olmayan ve karşılığında vazgeçilmeyecek tek histir. Bu nedenle sevgili kocalar evlendiğiniz sevgiliniz yani karınız anne olduğunda yaşadığı değişim ile daha çok saygı duymalısınız. Mutluluğun taçlandırılması ve aile olabilmeniz için en güzel evlattır. Eğer sevdiğiniz kadın ile bir evlat sahibi olduysanız kanatlarınız daha uzun, gölgeniz daha geniş olacaktır. Her zaman annelerin yeri ayrıdır çünkü karşılıksız sevildiğini onda hissedersin. Bakıma, yardıma ve sevgiye muhtaç olduğunda gözümüz annemizi arar. Kendini sana adayan kadına, can bağın olan insana her zaman minnettar olduğunu unutma ve yalnız yaşlanmasına müsaade etme. Çünkü güçlü annelerimiz yaşlandıkça yalnız kalırlarsa tekrar zayıf düşerler. Onları güçlü kılan sizler, bizler yani kaç yaşına gelirsek çocuklarıyız.

        İlham olarak gelen başlık ve sonrasında oluşan yazı bu şekilde gelişti. Konu herkesin fikirlerini söyleyeceği türden olduğu için yorumlarınızla neler hissettiğinizi paylaşmanızı bekliyorum.

       ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

      7 Eylül 2017 Perşembe

      Alexa'da Yükselmek İçin Ne Yapmalıyım?

      Alexa-değeri-nasıl-yükseltilir
      Alexa sıralama yükseltme
      Alexa sıralama ölçütleri, Alexa değerleri nasıl düşürülür? Alexa da yükselmek ve önemi
        Alexa'nın önemi webmasterlar tarafından ilgiyle takip edilmesinden kaynaklanır. Dünya geneli ve ülke bazlı sıralama sonuçlarını ileterek istatistik tutar. Siteler aldıkları trafik yoğunluğuna göre bazı kriterlerden geçerek sıralamaya dahil olurlar. Alexa sürekli güncellenerek sitelerdeki değişimlere göre sıralamaları etkiler. Bu nedenle web site sahipleri bu kıymetli sistemde yükselmek için her yolu denerler. Sıralamanız yükseldikçe yani sıfıra yaklaştıkça Google gözünde değeriniz artar ve çoğu reklam firmaları tarafından ilgi odağı haline gelirsiniz.

      Alexa Sıralama Ölçütleri

      * Sitenin ziyaretçi sayısı önemlidir. (Özellikle tekil ziyaretçi)
      * Hemen çıkma oranı etkilidir. Hemen çıkma oranı neden önemli
      Sitede geçirilen süre fark yaratır. (Benzer yazılar eklentisi kullanılabilir.)
      * Ziyaretçilerin genel dağılımı. (Toplam sayfa görüntüleme)
      * Sitenin Seo uyumluluğu. (Arama motorundaki kalitesi)
      * Kaliteli backlink sayısı değerlidir. Backlink nedir? Doğal yoldan backlink nasıl alınır?
      * Aldığınız yorumların sayısı ve olumlu geri dönüşler.
      * Gelen ziyaretçilerin takipçi olması.

      Alexa Değerleri Nasıl Yükseltilir?

      * Sitenizde Alexa widget kullanabilirsiniz.
      * Alexa toolbar eklentisini kullanabilirsiniz. Alexa Toolbar
      * Alexa'da üye olduktan sonra sitenizi sorgulamak ve sahiplenmek yardımcı olur.
      * Sitenizin açılış hızı arttıkça Alexa değerlerinin yükselmesine olanak tanır.
      * Optimize edilmiş resimler kullanarak SEO uygulayın.
      * Düz yazı yerine görsellerden faydalanarak hazırladığınız içerikler etkilidir.
      * Web sitenizde Alexa ile ilgili içerikler ekleyerek link verin.
      * Alexa doğrudan seo kriteri değildir. Alexa'da yükselmek için çok ziyaretçi dolayısıyla seo çalışması gereklidir.

      Alexa'nın Önemini Nasıl Anlarız?

        Blog sayfası veya web sitesi sahibi olarak bu işi hobi olarak görüyor olabilirsiniz. Sizinle aynı fikirde olmayan ve bu işten para kazanmaya çalışan yazarların sayısının daha fazla olduğunu biliyoruz. Reklamverenlerin dikkatini çekmek için Alexa değeri çok önemlidir. Ayrıca Google Adsense gibi yöntemlerle para kazanmak için de ziyaretçi sayınız çok olmalıdır. Yani hitiniz arttıkça Alexa değeriniz yükselecek ve para kazanacaksınız. Alexa değeri yüksek bir siteye girdiğinizde ilk aklınıza gelen şey ziyaretçi sayısıdır. Bilirsiniz ki o siteye ziyaret sayısı çoktur. Bu nedenle Alexa ilk izlenimde etkilidir. Rakiplerinizi gözden geçirdiğinizde ilk bakacağınız yer Alexa sıralaması olmalıdır. Bu sıralamaya ulaşmak için yapacağınız her hamle sizi bir adım ileriye götürecektir. Seo ile Alexa arasında bağlantı olduğunu unutmayın. Sitenizi içerik ve eklentileriyle bütün olarak kaliteli hale getirmelisiniz.

      ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

      5 Eylül 2017 Salı

      Blogger Popüler Yayınlar Eklentisi Renkli Versiyon

      Popüler-yayınlar-renklendirme-kodu
      Popüler Yazılar Eklentisi
      Blogger altyapısı için popüler yayınlar eklentisini renklendirme kodu nasıl eklenir?
        Blogger için daha kullanışlı ve şık popüler yazılar eklentisini paylaşmak istiyorum. Daha önce farklı versiyonlarının nasıl yapılacağını diğer yazılarımda göstermiştim. Hem seçenekleri artırmak hem de blog sayfamıza yeni hava katmak için beğendiğim ve kusursuz çalışan kodları vermeye devam ediyorum. Blog sayfanızda popüler yazılar eklentisini kullanmıyorsanız hemen kullanmanızı tavsiye ederim. Seo için gerekli ve sitede geçirilen süre için olumlu faydası var. Ayrıca ana sayfanızda görünmeyen ama önem verdiğiniz diğer yazılarınızda listelenmiş olur ve belki de yorum alır. Bu kısa tavsiyemden sonra kodu nereye ekleyeceğinizi ve nasıl görüneceğini göstermek istiyorum. Öncelikle "Gadget Ekle" bölümünden hazır popüler yayınlar eklentisini kurun. Daha sonra görüntüyü istediğimiz gibi yapabilmek için aşağıdaki kodu ]]></b:skin> kodundan önce yapıştırın ve temanızı kaydedin.

      /*Renkli Populer Yayınlar Eklentisi Baslangıcı https://dogushakanyilmaz.blogspot.com*/#PopularPosts1 ul li a:hover{color:#fff;text-decoration:none}#PopularPosts1 ul li a {-webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; color: #333333; display: block; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: 18px; margin: 0px 40px 0px 0px; min-height: 30px; orphans: 2; padding: 0px; text-align: -webkit-auto; text-decoration: none !important; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px;}#PopularPosts1 ul li .item-thumbnail{float:left;border:0;margin-right:30px;background:transparent;padding:0;width:51px;height:51px}#PopularPosts1 ul li:first-child:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after,#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{position:absolute;top:10px;right:5px;border-radius:50%;border:2px solid #ccc;background:#353535;-webkit-box-shadow:0px 0px 5px #000;-moz-box-shadow: 0px 0px 5px #000;width:30px;height:30px;line-height:1em;text-align:center;font-size:28px;color:#fff}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li {background:#DF01D7;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"8"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li{background:#B041FF;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"9"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li +li +li{background:#F52887;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li + li + li + li:after{content:"10"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li +li{background:#7ee3c7;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li:after{content:"6"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li +li{background:#f6993d;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li + li + li:after{content:"7"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li{background:#33c9f7;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li + li:after{content:"5"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li{background:#c7f25f;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li + li:after{content:"4"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li{background:#ffde4c;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li + li:after{content:"3"}#PopularPosts1 ul li:first-child + li{background:#ff764c; width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child + li:after{content:"2"}#PopularPosts1 ul li:first-child{background:#ff4c54 ;width:89%}#PopularPosts1 ul li:first-child:after{content:"1"}#PopularPosts1 ul{margin:0;padding:0px 0;list-style-type:none}#PopularPosts1 ul li{position:relative;margin:6px 0;border-radius:25px 0px 25px 0px;border:2px solid #f7f7f7;-webkit-box-shadow:3px 3px 3px #000;-moz-box-shadow: 3px 3px 3px #000;padding:10px}/*Renkli Populer Yayınlar Eklentisi Sonu https://dogushakanyilmaz.blogspot.com*/
        Kendi blog sayfamda kullandığım ve beğendiğim bir eklenti. Daha önce popüler yazılar eklentisini başka bir kod ile değiştirdiyseniz eski kodu kaldırmayı unutmayın. Genellikle popüler yazılar için değişiklik sadece ilgili alana ekleyeceğiniz kod ile oluyor. Basit bir şekilde kurulum yaptıktan sonra kodun üst tarafındaki alanda yazı boyutu, yazı fontu ve yazı rengi gibi ayarları değiştirebilirsiniz.

      ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

      SEO Uzmanı Önerisi

      Blog yazarlarının en büyük sorunu Google aramalarında üst sıralarda çıkamamaları. Peki Google aramalarında üst sıralarda çıkmak neden bu kadar önemli? Çünkü insanlar Google’da her gün milyonlarca arama yapıyor. Yani Google müthiş bir pazar.

      Google aramalarında üst sıralarda çıkmak demek insanların sitenize akması demek. Ziyaretçi sayınız ne kadar artarsa yazılarınızın okunma sayısı, yazılarınıza yapılan yorum sayısı ve reklamlarınıza tıklanma sayısı o oranda artar.

      İşin bir de ticari boyutu var. Ürün veya hizmet satışı yapan firmalar için Google’da o ürün ya da hizmetle ilgili arama yapan kişiler potansiyel müşteridir. Bu nedenle Google’da üst sıralarda çıkmak elde edilen kazancı doğrudan etkiler.

      seo uzmanı


      SEO İçin Profesyonel Destek Şart

      Google aramalarında üst sıralarda çıkmak için site içinde ve dışında bir takım çalışmalar yapılması gerekir ki bu çalışmalara hepinizin bildiği gibi SEO deniyor.

      Site içerisinde SEO çalışması yaparken güvenilir kaynaklardaki döküman ve makalelerden faydalanarak kendiniz birtakım uygulamalar yapabilirsiniz ancak söz konusu site dışı SEO çalışmaları olduğunda işini bilen bir SEO uzmanı veya SEO firmasından destek almanız gerekir. Neden mi?

      SEO’nun büyük bir bölümünü backlink inşası oluşturur ama backlink inşa etmek önüne her gelen siteden link almak demek değildir. Hangi sitelerden, nasıl linkler alınacağının doğru tespit edilmesi, zamanlamanın doğru yapılması gerekir. Aksi taktirde siteniz ceza alır ve Google aramalarında hiç gözükmemeye başlar. Bu cezadan kurtulmak ise epey meşakkatli bir iştir.

      İşte bu sebeple projelerinizin SEO çalışmalarında bir uzmandan destek almanızı öneririm.

      SEO Firması Önerisi: ixirSEO

      Hepimiz belli konularda blog yazıyor ve yazdığımız konu ile ilgili aramalarda üst sıralarda yer almak istiyoruz. Örneğin kişisel blog yazarları “kişisel blog” aramasında, yemek blogu yazarları “yemek blogu” aramasında, moda blog yazarları “moda blogu” aramalarında üst sıralarda çıkmayı hedefler.  Çünkü bu aramaları yapan kişiler sizin potansiyel okurunuzdur ve tam olarak sizin yazdıklarınızı arıyorlardır.

      Bu ve benzeri SEO çalışmaları için ucuz, güvenilir bir SEO firması arayanlara ixirSEO firmasını önerebilirim. ixirSEO firmasının avantajları şunlar:

      1. Profesyonel araçlar kullanılarak sitenizin detaylı analizi yapılır ve mevcut duruma göre bir yol haritası çizilir.

      2. Hangi anahtar kelimelere odaklanacağınızı bilmiyorsanız sizin için anahtar kelime araştırması yapılır. Çalışmalar bu doğrultuda ilerler.

      3. Site içi SEO çalışmaları için teknik düzenlemeler ve içerik iyileştirmeler yapılır.

      4. Uygun siteler tespit edilerek getirisi ve etkisi yüksek backlink çalışması yapılır.

      5. Düzenli aralıklarla sizin için yapılan çalışmalar ve kat edilen yol ile ilgili detaylı, anlaşılır raporlar gönderilir.

      6. Aynı sektörden birden fazla iş alınmaz. Yani “kişisel blog” kelimesi ile ilgili sadece sizin için çalışma yapılır, aynı kelime için başka bir siteye çalışma yapılmaz.

      İyi bloglar, bol kazançlar!!!

      3 Eylül 2017 Pazar

      Etiketine Sahip Kayıtlar Gösteriliyor Yazısından Kurtulun

      etiketine-sahip-kayıtlar-yazısını-kaldırma

      Blogger kullanıcıları için pek sevilmeyen etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor yazısı nasıl kaldırılır?
        Blog yazarı arkadaşlarım blogger altyapısını kullandığınız bir blog sayfanız varsa bu yazı ile ilgilenebilirsiniz. Her blog sayfasında gördüğüm ve pek profesyonel karşılamadığım "Etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor" açıklamasını nasıl kaldıracağımızı anlatmak istiyorum. Blog sayfanızda yapacağınız bu tür değişiklikler ile gereksiz detayları yok ederek gerekli noktaları ön plana almayı amaçlıyoruz. Kaldırmadığınızda sorun olarak görünmese de görüntü bakımından amatör olan bu uyarıyı kaldırmak için temanızdaki kodların içinde ufak bir değişiklik yapacağız. "Etiketine sahip kayıtlar görüntüleniyor" yazısını kaldırmak için aşağıdaki kodu temanızda bulun. Eğer bu şekilde bulamazsanız <b:icludable id='status-message'> kodunu aratarak ilgili bölümü daha kolay bulursunuz.

      <b:includable id='status-message'><b:if cond='data:navMessage'><div class='status-msg-wrap'><div class='status-msg-body'><data:navMessage/></div><div class='status-msg-border'><div class='status-msg-bg'><div class='status-msg-hidden'><data:navMessage/></div></div></div></div><div style='clear: both;'/></b:if></b:includable>
        Yukarıdaki kodu bulduysanız şimdi yapmanız gereken aşağıdaki kod ile değiştirmektir. Yukarıda verdiğim kod ile aşağıdaki kodu değiştirdiğinizde artık bu uyarıyı almayacaksınız.
      <b:includable id='status-message'><b:if cond='data:navMessage'><div></div><div style='clear: both;'/></b:if></b:includable>

      Önceki:

      Sonraki:

      ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

      1 Eylül 2017 Cuma

      Anahtar Kelime Bulma Araçları

      anahtar-kelime-keşfetme-araçları
      Anahtar Kelime Planlama

       Anahtar kelime bulma araçları - Seo için yapılan çalışmaların en önemlilerinden birisi anahtar kelimelerdir. Anahtar kelime araştırması yapmak için ücretli araçlara para harcamaya gerek yok. Paylaşacağım araçların kısıtlı özellikleri bile olsa başka anahtar kelimeleri bulma ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yazılarınızın ve sitenizin daha iyi konuma gelmesi için anahtar kelime yöntemine dikkat etmek gerekiyor. Seo için yapacağınız her doğru adım sizi daha kalıcı olacak şekilde üst sıralara taşıyacaktır. Bu yazıda amacım en iyi ve ücretsiz anahtar kelime araçlarını sunarak yazınızla alakalı nerelere yoğunlaşacağınızı göstermeye çalışmaktır.

      1) Google Keyword Planner

        Seo için en bilindik ve kullanılan ücretsiz anahtar kelime aracıdır. Her ne kadar sınırlı sayıda fikir verse de bir ürün için yaklaşık 800 civarında bilgi sunuyor. En önemli özellikleri konuma dayalı araştırma yapması, dil, arama hacmi ve anahtar kelime rekabet oranını göstermesidir. Anahtar kelime verilerinizi kullanıcı olarak cihazlarınıza kaydedebilirsiniz.

      https://adwords.google.com/KeywordPlanner

      2) SeoStack Google Chrome Uzantısı

        Bu anahtar kelime bulma aracı tamamen ücretsiz ve Google Chrome uzantısıdır. SeoStack araştırmak istediğiniz kelime için Google, Youtube, Bing, Yahoo, Amazon, Ebay gibi seçenekler ile araştırma yapabilirsiniz. Yazacağınız kelimeyi araştırdığınızda SeoStack sizin için yeni fikirler üretir. Bu anahtar kelimeleri kullanarak yazınızı daha kuvvetli hale getirebilirsiniz. 

      https://goo.gl/tMPWo5

      3) Google Trend

        Google arama motorunun bir diğer anahtar kelime araştırması yapan ve popülerliğini keşfetmek için son eğilimleri toplayan ücretsiz bir araçtır. Bu araç ile henüz kimseyi hedeflemeyen düşük rekabet anahtar kelimelerini bulmanıza yardımcı olur. 

      https://www.google.com/trends/

      4) Ubersuggest

        Ubersuggest ücretsiz ve kullanımı basit anahtar kelime önerme aracıdır. Aradığınız bir fikir ile 400 kadar yeni fikir alabilirsiniz. Bulduğunuz anahtar kelimelerin daha geniş çaplı araştırması için çıkan sonucu tekrar araştırın. Örneğin; "Seo teknikleri" diye arama yaptığınızda sonuçlar içinden "yeni seo teknikleri" ile tekrar arama yaptığınızda daha kapsamlı sonuçları gösterecektir. 

      https://ubersuggest.io/

      5) HyperSuggest

        Google ve Youtube üzerinden anahtar kelime üreten ücretsiz araçtır. Bu araç sadece anahtar kelime üretmek için değil aynı zamanda diğer seçenekleri seçtiğinizde "Nasıl Yaparım" "Nedir" gibi detaylı arama ile konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Böylece araştırmalara yüzlerce yeni fikir eklersiniz. 

      https://www.hypersuggest.com/

      6) Kwfinder

        Hem ücretli hem de ücretsiz hizmet veren Kwfinder yüksek arama hacmi, düşük rekabet ile uzun kuyruk anahtar kelime keşfi için en iyi araçlardan biridir. Hangi anahtar kelimelerin optimize edilmeye değer olduğunu anlamak için istatistikler verir. 

      https://kwfinder.com/

        Sizinle paylaşacağım ücretsiz ve en iyi anahtar kelime planlayıcıları bildiğim kadarıyla bu kadardı. Artık anahtar kelime araştırması yaparak yazılarınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Eğer seo için kullandığınız başka anahtar kelime aracı varsa yorum yaparak yazıya destek olabilirsiniz. 

      ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵