29 Ağustos 2017 Salı

BlogBooker ile Blog Yazılarını Kitap Haline Getirin

Blogbooker-blog-yazıları-kitap-yapın

  Sevgili blog yazarı arkadaşlarım sizlere çok güzel bir hizmetten bahsetmek istiyorum. Yıllarca yazdığınız yazılar artık kitap halinde elinizde olabilecek. Belki blog sayfanızı kapatmak zorunda kalacaksınız belki de iyi bir arşiv bulamadığınız için yazılarınız kaybolacak. Bu tür sorunları aşmak için BlogBooker sitesinden faydalanabiliyoruz. BlogBooker sitesi sayesinde Blogger, Wordpress, LiveJournal, Tumblr. vb. bir çok hizmet sağlayıcısı ile ortak çalışarak bu platformlarda yazdığınız yazıları kitap veya belge haline getirebilirsiniz. Tüm bağlantı, resim ve yazılarını BlogBooker sistemine ekleyip arşivleyebilir veya yazdırabilirsiniz. Peki blog yazılarını kitap haline nasıl getireceksiniz?

  Yapmanız gereken ilk işlem blog yazılarınızı dışa aktarıp oluşturulan xml dosyasını bilgisayarınıza kaydetmektir. Daha sonra buradan siteye giriş yaparak istediğiniz formatta kitaba çevirme işlemine başlıyoruz. Eğer yazıları nereden dışa aktaracağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki görselden faydalanabilirsiniz.

Şimdi işlem sırasını takip ederek yazıları kitap haline getirelim.

* BlogBooker ana sayfasına girdiğinizde Word ve Pdf formatı resimlerini göreceksiniz. Hemen alt tarafında "Make your BlogBook" butonuna tıklayın.
* Açılan sayfada kullandığınız blog servisini seçin. Ben Blogger üzerinden devam ediyorum.
* Servisi seçtiğinizde açılan sayfada Word veya Pdf seçeneklerinden birini seçiyorsunuz.
* Hemen bir alt satırında "Select your XML export file" butonuna tıklayın ve dışa aktararak bilgisayarınıza kaydettiğiniz yazılarınızı ekleyin.
* Bir alt satıra blog sayfanızın bağlantı adresini yazın.
* Yazıları kitap haline getirmeden önce aşağıdaki ayarları yapmanızı tavsiye ederim.
* Aşağı doğru indiğinizde resim kalitesini (yüksek kalite için ücretli yapmanız gerekiyor.), sütun olup olmayacağını seçiyorsunuz. Aynı alanda seçmeniz gereken tarih aralığı var. Çünkü word formatında 6 ay, Pdf formatında ise 1 yıl'a kadar yazıları kitap haline getirebiliyorsunuz. Eğer daha uzun süredir yazıyorsanız pdf formatında her yıl için bir kitap oluşturabilirsiniz.
* Bir satır alttaki bölümde yazının formatını "paper" alanına tıklayarak A4, B5 gibi seçin. Daha sonra yazının fontunu ve 11px, 12 px gibi büyüklüğünü ayarlayın.
* Tüm işlemler bu kadardı artık yukarı çıkarak "Create your BlogBook" butonuna tıklayın ve yazıların kitap haline gelmesini bekleyin.
* Hazır olduğunda açılan Pdf yazınızı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. İsterseniz Google Drive veya Dropbox seçenekleriyle de kaydedebilirsiniz.

Format ve Features Ayarları
  1. Comments: İşaretlemeniz halinde yapılan yorumları da yazının altına ekler. 
  2. Table of Contents: İşaretlediğinizde içindekiler bölümü eklenir.
  3. Header/Footer: İşaretlendiğinde üstbilgi ve altbilgi ekler. 
  4. Footnoted Links: İşaretlendiğinde bağlantıları dipnot şeklinde gösterir.
  5. No Numbering: İşaretlendiğinde numaralandırma yapılmaz.
  6. Author of post (Multiple authors): İşaretlendiğinde birden fazla yazar yazıları eklenir.
  7. New page for each entry: İşaretlendiğinde her giriş için yeni sayfa açılır.
  8. MathJax support: Tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. 
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

27 Ağustos 2017 Pazar

Üst Sıralara Çıkma'nın 20 Yolu

üst-sıralara-çıkmak-için-yöntemler

Üst sıralara çıkmak için yöntemler, Google ilk sıraya nasıl çıkılır? Google sıralama yükseltme
  Blog yazılarınızın daha çok ziyaretçi çekmesi ve yazıların daha çok okunması için ilk sıralarda yer almanız gerekir. Google da üst sıralara çıkmak için neler yapılmalıdır? Arama motorlarında ilk sayfayı hedeflemek için yöntemler nelerdir? gibi soruların cevabını bu yazıda ve içeriğinde paylaştığım linklerde bulabilirsiniz.

  Söylenenlere göre Google arama motorunun uyguladığı ve sıralamalara etki eden 200 kriter var. Daha önceki yazımda 41 önemli kriteri derlemiştim. Google da 41 Sıralama Yükseltme Kriteri bağlantısına tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz. Bu yazıda ise değinmediğim ve önemli bulduğum diğer kriterlerden bahsetmek istiyorum. Bu kriterlerin hepsi ne kadar doğru belli değil ama SEO uzmanlarının tahminleri ile birlikte kanıtlanmış bilgilerde barındırıyor. Emeklerinizin tam karşılığını almak için rakiplerinizden ayrılmanın tabi ki bazı yöntemleri olacaktır. Bu nedenle verilen kriterleri uygulayarak daha başarılı yer edinebilirsiniz.

1)  Ülke Uzantısı: Domain adresiniz ülke uzantısı ile bitiyorsa ilgili ülkedeki sıralamasında olumlu fayda sağlarken dünya çapında gelişim için bir adım ileriye götürmez. Hedeflediğiniz alan çok önemli nerede yükselmek istediğinize önceden karar vermelisiniz.

2)  Anahtar Kelimeyle Başlayan Başlık: Tahmin edilen ama çoğu blog yazarı tarafından pek dikkat edilmeyen konudur. Anahtar kelimeyle başlayan bir başlık, anahtar kelimenin sonlarda kaldığı başlığa göre daha avantajlıdır. Üst sıralara çıkmak için önemli bir ipucudur.

3)  Anahtar Kelime Sıralaması: Arama motorunda anahtar kelime ile arama yapan birinin sonuçlarda sağladığı tam eşleşme, farklı sıralanan anahtar kelimelere göre daha üst sıralarda görünür. Bu nedenle anahtar kelime araştırması yapmak ve doğru sıralamak çok önemli bir paya sahiptir.

4)  Verilen Linkin Kalitesi: Güvenilir ve otorite haline gelmiş sitelere link vermek önemlidir. Çoğu blog yazarı link vermek konusunda cimri olsa da Google göründe faydalı algılanır.

5)  Toptan İçerik: Sayfadaki içeriğin orjinalliğinin sorgulandığı önemli bir kriterdir. Eğer içerik daha önce indekslenmiş başka bir sayfadan kopyalanmış ise onun kadar iyi bir sırada olmayacak ve kopyalanan yazının destekleyici indeksi olarak kalmak zorunda olacak.

6)  Kırık Linkler: Bir sayfada çok fazla kırık link olması o sitenin güncel olmadığı ve terk edilmiş olduğu bilgisini verir. Google bir sitenin ana sayfasının kalitesini belirlerken kırık linkleri göz önünde bulundurur. Kırık link, verilen bağlantının sizi istenilen sayfaya götürmemesi sonucudur. Kırık link sorgulamak için brokenlinkcheck servisini kullanabilirsiniz.

7)  Sayfa Kategorisi: Sayfanın bağlı bulunduğu ve daha çok ilgili olduğu sinyalini veren kriterdir. Bir başka sitenin aynı kategoride daha az ilgili olması durumunda üst sıralara çıkma şansınız artacaktır.

8)  Site Haritası Önceliği: Bir sayfada sitemap.xml site haritasının kullanılması önceliği etkiler ve sıralamada olumlu katkı sağlar. Bu konuda yardım almak için Google Web Yöneticisi Ayarları yazımı okuyabilirsiniz.

9)  İletişim Sayfası: Google Quality Document'da belirtilen bilgiye göre yeterli seviyede "İletişim" bilgileri olan siteler öncelikli oluyor. Hatta iletişim bilgilerinizin "Hakkımda" sayfası gibi kimdir bölümüyle eşleşmesi durumunda katkısı daha fazla oluyor.

10)  Sayfa Sayısı: Bir sitedeki sayfa sayısı kalitesine bakılmaksızın güvenilirliği olumlu etkiler. Ekleyeceğiniz sayfalar büyük site mi yoksa zayıf site mi olduğunuz konusunda kaynak sağlar.

11)  Site Haritasının Olması: Bir üst madde de sayfa sayısının öneminden bahsettim. İşte o sayfalar içinde en önemlilerinden biri olan site haritasıdır. Bu sayfa sayesinde daha hızlı ve mükemmel bir indeksleme sitenizi bekliyor olacak.

12)  Wikipedia Sayfalarından Alınan Linkler: No follow olsa bile pek çok otoriteye göre wikipedia'dan alınan linkler sıralamadaki yeri etkileyen bir yöntemdir.

13)  Karşılıklı Linkler: Eskiden blog yazarları ile aramızdaki münasebet link değişimi ile sınırlıydı. Kriterlere bakılırsa aşırı link değiş tokuş etmek zararlıdır ve kaçınılması gerekir.

14)  Link Alınan İçeriğin Kelime Sayısı: 1000 kelime ile hazırlanmış bir içerikten alınan link, 50 kelime ile sınırlandırılmış bir içerikten alınan linkten her zaman daha değerli olacaktır.

15)  Direkt Trafik: Google kullanıcıların bir siteyi ziyaretini ve takip niteliğinde geri dönüşlerini algılamak için Chrome verilerinden faydalanır. Direkt trafiği fazla olan siteler üst sıralara çıkmak için daha avantajlıdır.

16)  Google+ Topluluğu: Kendi Google+ çevrenize eklediğiniz siteler ve yazarlar daha üst sıralarda gösterilir. Ne kadar çok kişinin çevresine dahil olursanız o kadar faydalı olur.

17)  Facebook Paylaşımları: Doğal yoldan backlink sağlamak konusunda benzerlik gösteren facebook paylaşımları, aldığınız facebook beğenilerine göre daha etkilidir.

18)  RSS Üye Sayısı: Google popüler ve her yazarın hedeflediği "Feedburner" servisinin sahibi olduğundan belki de üye sayısı arttıkça popülerlik ve marka sinyali olarak algılar ve üst sıraları görmenizde yardımcı olur.

19)  Meta Etiket Spamlama: Oluşturulan meta etiketi anahtar kelimeyle doldurabilirsiniz. Sayfanızın başlığı, açıklaması ile uyumlu olmayan kandırmaya yönelik anahtar kelime yoğunluğu sıkıntı yaratır.

20)  İlgili Domainden Link Alma: Sitenizle alakası olmayan sayfalardan alınan doğal olmayan linkler aşırıya kaçıldığında şüpheli durumuna düşersiniz.

  Daha sıralanması gereken çok sayıda kriter olmasına rağmen uygulamanız gereken en önemlileri yazmak istedim. Bu yazım ve içinde verdiğim linkler dışında Google da ilk sayfaya nasıl çıkılır yazımı da okumanızı tavsiye ederim. Bu arada yapacağınız değişiklikler için hemen sonuç almayı düşünmeyin. Arama motorlarına süre verin ve örümceklerin sayfanız hakkında güncellemesini bekleyin.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

25 Ağustos 2017 Cuma

Tek Adımda Blogger Avatarlı Son Yorumlar Eklentisi

Blogger-avatarlı-son-yorumlar-kodu
Blogger İçin Yeni Son Yorumlar

  Blogger için son yorumlar eklentisi çok önemlidir. Blog sayfanız için Seo kurallarına uymaya çalışıyorsanız ekleyeceğiniz son yorumlar eklentisinin faydasını göreceksiniz. Gelen ziyaretçilerinize yorumları göstererek sorunlar karşısında nasıl çözüm bulduğunuzu ve ne kadar yorum aldığınızı paylaşarak güvenilir blog sayfası olduğunuza daha kolay ikna edersiniz. Bu eklenti ile avatarlı (resimli) olarak son yorumları gösterirsiniz. Böylece kimin yorum yaptığı ve ne yorum yaptığı açık bir şekilde belli olur. İstemediğinizde avatarlı görünümü kaldırarak sadece yorum kısmını gösterebilirsiniz. Bu eklenti de diğer paylaştığım eklentiler gibi blog sayfasına uyarlaması kolay ve ayarları basittir. Son yorumlar eklentisini blog sayfanıza eklemek için "Gadget Ekle" bölümünden HTML/JavaScript alanına aşağıdaki kodu ekleyerek kaydetmeniz yeterli.



Neleri Değiştirebilirim?

var numComments = 5 kısmı gösterilen yorum sayısıdır. Bu şekilde en son yapılan 5 yorum görünür.
showAvatar = true kısmı yorumlarda avatar gösterileceğini belirtiyor. "true" , "false" ile değiştirildiğinde yorumlarda avatar gösterilmez.
avatarSize = 50 gösterilen avatarın boyutunu ayarlar. Blog sayfanıza ve uyguladığınız alana göre küçültüp veya büyültebilirsiniz.
roundAvatar = true kısmı avatarın yuvarlak olacağını gösteriyor. Bu kodu "false" ile değiştirirseniz avatar kare olarak ayarlanır.
characters = 40 bu bölümde yapılan yorumların ne kadarının gösterileceğini ayarlar. Bu sayıyı yükselttikçe yorumları daha fazla gösterirsiniz.
showMorelink = false kodu yorumların bir kısmını gösterdiğinizde kalan kısmın tamamını göstermek için devamı » şeklinde link göstermeye yarar. Devamı yazısını görmek istiyorsanız "false" kısmını "true" olarak değiştirin.
moreLinktext = "Devamı »" bu bölüme istediğiniz gibi farklı şeyler yazabilirsiniz.
<style type="text/css">ul.helploggercomments{list-style: none;margin: 0;padding: 0;}.helploggercomments li {background: none !important;margin: 0 0 6px !important;padding: 0 0 6px 0 !important;display: block;clear: both;overflow: hidden;list-style: none;word-break:break-all;}.helploggercomments li .avatarImage {padding: 3px;background: #fefefe;-webkit-box-shadow: 0 1px 1px #ccc;-moz-box-shadow: 0 1px 1px #ccc;box-shadow: 0 1px 1px #ccc;float: left;margin: 0 6px 0 0;position: relative;overflow: hidden;}.avatarRound {-webkit-border-radius: 100px;-moz-border-radius: 100px;border-radius: 100px;}.helploggercomments li img {padding: 0px;position: relative;overflow: hidden;display: block;}.helploggercomments li span {margin-top: 4px;color: #666;display: block;font-size: 12px;font-style: italic;line-height: 1.4;}</style><script type="text/javascript">//<![CDATA[// Recent Comments Settingsvar numComments  = 5,showAvatar  = true,avatarSize  = 50,roundAvatar = true,characters  = 40,showMorelink = false,moreLinktext = "Devamı »",defaultAvatar  = "https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFUuB48Ev9r09W0g0sdvLFq0-WGYIqb-0U1GfA8L30NoRvU6zo5_pEvVfO3jQOX2V9EEILO6FTq-Proy3JbItqbXzxoeCGSh1Cxr6iyx2es9hAthVf8GQifnMfEeeRt08Lwse7mzRsMIuP/s1600/default-avatar.jpg",hideCredits = true;//]]></script><script type="text/javascript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('7 E=E||5,8=8||12,o=o||13,k=k||"h://4.F.p.f/-14/15/16/17/G/18-19.1a",H=H||" 1b &1c;",q=(r q===\'u\')?j:q,v=(r v===\'u\')?Q:v,m=(r m===\'u\')?j:m,I=(r I===\'u\')?Q:m;1d R(w){7 9;9=\'<S J="R">\';K(7 i=0;i<E;i++){7 x,y,3,n;6(i==w.T.b.z)1e;9+="<U>";7 b=w.T.b[i];K(7 l=0;l<b.L.z;l++){6(b.L[l].1f==\'1g\'){x=b.L[l].A}}K(7 a=0;a<b.M.z;a++){y=b.M[a].1h.$t;3=b.M[a].1i$1j.V}6(3.g("/G/")!=-1){3=3.B("/G/","/s"+8+"-c/")}e 6(3.g("/W/")!=-1){3=3.B("/W/","/s"+8+"-c/")}e 6(3.g("/X-c/")!=-1&&3.g("h:")!=0){3="h:"+3.B("/X-c/","/s"+8+"-c/")}e 6(3.g("N.f/C/1k-Y.O")!=-1){3="h://1.F.p.f/-1l/1m/1n/1o/s"+8+"/1p.Z"}e 6(3.g("N.f/C/1q-Y.O")!=-1){3="h://2.F.p.f/-1r/1s/1t/1u/s"+8+"/1v.Z"}e 6(3.g("N.f/C/1w.O")!=-1){6(k.g("1x.f")!=-1){3=k+"&s="+8}e{3=k}}e{3=3}6(q==j){6(m==j){n="1y"}e{n=""}9+="<10 J=\\"1z "+n+"\\"><C J=\\""+n+"\\" V=\\""+3+"\\" 1A=\\""+y+"\\" 1B=\\""+8+"\\" 1C=\\""+8+"\\"/></10>"}9+="<a A=\\""+x+"\\">"+y+"</a>";7 11=b.1D.$t;7 d=11.B(/(<([^>]+)>)/1E,"");6(d!=""&&d.z>o){d=d.1F(0,o);d+="&1G;";6(v==j){d+="<a A=\\""+x+"\\">"+H+"</a>"}}e{d=d}9+="<D>"+d+"</D>";9+="</U>"}9+=\'</S>\';7 P="";6(I==j){P="1H:1I;"}9+="<D 1J=\\"1K-1L:1M;1N:1O;1P-1Q:1R;"+P+"\\">1S 1T<a A=\\"h://w.p.f/\\"> 1U</a></D>";1V.1W(9)}',62,121,'|||authorAvatar|||if|var|avatarSize|commentsHtml||entry||commBody|else|com|indexOf|https||true|defaultAvatar||roundAvatar|avatarClass|characters|blogspot|showAvatar|typeof|||undefined|showMorelink|helplogger|commentlink|authorName|length|href|replace|img|span|numComments|bp|s1600|moreLinktext|hideCredits|class|for|link|author|blogblog|gif|hideCSS|true|helploggercomments|ul|feed|li|src|s220|s512|rounded|png|div|commHTML|60|40|SRSVCXNxbAc|UrbxxXd06YI|AAAAAAAAFl4|332qncR9pD4|default|avatar|jpg|Devamı|raquo|function|break|rel|alternate|name|gd|image|b16|7bkcAKdpGXI|UrbyQRqvSKI|AAAAAAAAFmI|oBv_yMeYnMQ|blogger|openid16|VgnInuIUKBU|UrbzyXTYWRI|AAAAAAAAFmU|3f_Vfj3TI6A|openid|blank|gravatar|avatarRound|avatarImage|alt|width|height|content|ig|substring|hellip|visibility|hidden|style|font|size|10px|display|block|text|align|right|Widget|by|helpblogger|document|write'.split('|'),0,{}))</script><script type="text/javascript" src="/feeds/comments/default?alt=json&callback=helploggercomments&max-results=5"></script><div style="font-size: 10px; float: right; margin-top: -15px"><a href="https://dogushakanyilmaz.blogspot.com"></a></div>

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

23 Ağustos 2017 Çarşamba

Eski Görünümleri İle Şaşırtan Popüler Siteler

web-sitelerin-ilk-halleri
Popüler Sitelerin Eski Görünümleri

  Günümüzün en çok ziyaret edilen ve en çok kazanan şirketleri olarak değerlendiren popüler web sitelerinin eski hallerini hatırlıyor musunuz? İlk çıktıklarında da şimdiki kadar iddialı ve başarılı siteler miydi? Facebook, Twitter, Google,Wikipedia gibi sitelerin geçmişlerine bakmak ve nerelere geldiğini görmek başarının tesadüf olmadığına ispat olabilir. Artık her şey o kadar kolay ulaşılabilir ki sadece cep telefonunuzla bile istediğiniz uygulama ve web sitesine giriş yapabiliyorsunuz. Alt yapıları, eklentileri ve eriştikleri profesyonellikle inanılmaz başarılı bu sitelerden bir kaç tanesinin çocukluğuna inmek motive edici olabilir. Bu siteler tarih itibariyle 1990 yılına kadar uzanacaktır.

1 ) Google 1996 Yılı
google-eski-görünüm
 Google en popüler arama motoru olarak bugün dünyanın en büyüğüdür. İlk çıktığı zamanlarda bile şimdiki halinden çok farklı değilmiş. Gelişen teknoloji ile beraber eklediği özellikler ve satın aldığı şirketlerle herkesin hayranlık duyduğu küresel bir başarıya imza attı. Milyonlarca kullanıcısı ve milyarlarca kullanım kapasitesi ile hemen herkesin yer aldığı bir girişimdir. En güvenilir ve en aranılan site olarak tarihe altın harflerle adını yazdırmış şirkettir. Biz yazarlarında çok sevdiği ve her yazısında Google arama motorunu düşündüğü bir geçektir.

2 ) Facebook 2004 Yılı
facebook-eski-görünüm

  Başarı öyküsü olarak kabul edilen adına filmler yapılan bir diğer girişim Facebook'tur. Facebook kuruluş amacı ile çelişen ve hızla büyüyen ilk sosyal ağlardan biridir. Kurulduğu ülkede üniversiteler arasında iletişim sağlamak amacındayken yaşanan hızlı gelişmeler sonucunda kısa zamanda küresel bir başarıya imza attı. Her yıl kendini katlayarak büyüyen facebook bugün 1 milyara yakın üye sayısı ile liderliğini koruyor. Kurulduğunda adı "The Facebook" olarak düşünülmüştü.

Özetle Yaşanan Gelişmeler:

  •  2004 yılında Harvard üniversitesinde kuruldu ve eklenen duvar özelliği ile kısa zamanda 1 milyon üye sayısına ulaştı. 
  •  2005 yılında fotoğraf ekleme özelliği ile çok beğenildi ve 5.5 milyon üye sınırını aştı. 
  •  2006 yılında not ekleme ve haber kaynağı gibi özellikler ile kitlesini genişleteceğinin sinyallerini verdi ve 12 milyon üyeye merhaba dedi. 
  •  2007 yılında mobil facebook gelişmeleri ile Microsoft'un dikkatini çekti. Microsoft bu yıl içinde sadece %1,6 hisse için 240 milyon dolar ödedi. Üye sayısı artık 50 milyon olmuştu. 
  •  2008 yılında sohbet özelliği ve ilk uygulaması ile kullanıcı sayısını katlamaya devam etti. 100 milyon kullanıcısı ile Farm Ville çılgınlığı yaşayan Facebook hızla büyümeye devam ediyordu. 
  •  2009 yılında tanıştığımız "like" özelliği ile herkesi kendine bağlayan sosyal ağımız 350 milyon kullanıcının kalbini kazanmıştı. 
  •  2010 yılında yılın adamı seçilen Mark Zuckerberg ve sahibi olduğu sosyal ağ 500 milyon üye ile yılı bitirdi. 
  •  2011 yılı biterken 800 milyon üye ile dünyanın en büyüğü olan Facebook yaptığı değişikliklerle popülerliğini sürdürmeyi planlıyordu. 
  •  2012 yılında yaşanan mobil gelişmeler ile birlikte üye sayısı 1 milyarı aştı ve dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi seçildi. 
  •  2013 yılında artık olgunlaşma evresini tamamlayan Facebook sadece sosyal ortam olmaktan çıktı ve reklamcıların, büyük markaların büyümek istedikleri mecra haline geldi. Bu tarihten itibaren hem kazancını hem de üye sayısındaki başarısını sürdürmeye devam etmiştir. İnternet denilen bu alemde Facebook olmadan hiçbir şey yapılamayacağı anlaşılmış oldu. 

3 ) Youtube 2005 Yılı
youtube-eski-görüntüsü

  Youtube bugün milyonlarca video ile izlenme rekorları kıran bir sitedir. Öyle gelişmeler göstermiştir ki kendi sektörünü yaratmıştır. Her gelişen büyük siteler gibi kurulduğunda bu hedeflerden çok uzaktaydı ve bu aşamalar hayal bile edilemezdi.

Kısaca Tarihsel Gelişimi:

  Merkezi San Bruno şehrinde bulunan video paylaşım sitesidir. 2005 yılında 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. 2006 yılında yaşanan gelişmeler ile 65.000 video yüklendiği ve 100 milyon video görüntülendiği açılandı. Siteye yüklenen içeriklerin 4'te 3'ü ABD dışından yükleniyor. İlk yıllarında 800 milyon ziyaretçiye ulaşan Youtube şimdilerde aylık 15 milyar ziyaretçiye sahiptir. İlginç olarak gördüğüm şeylerde var. Youtube arama alanına "Use the force luke" yazarsanız site içerikleri fare imlecini takip edecektir. Aynı şekilde arama alanına "Do the harlem shake" yazarsanız içeriklerin harlem shake yaptığını görürsünüz.
  Ayrıca Youtube da her gün 1 milyar saat video izlendiği tespit edilmiş. Youtube sitesinin ilk videosu 24 Nisan 2005 tarihinde Türkiye saati ile 06:27' de Amerika'dan yüklendi. "Hayvanat Bahçesindeyim" başlığı ile 18 saniye süren bu video kuruculardan Jawed Karim tarafından yüklendi.

4 ) Wikipedia 2001 Yılı
wikipedia-ilk-görüntüsü

5 ) Msn 1995 Yılı
msn-eski-hali

6 ) Apple 1996 Yılı
apple-kuruluş-görünümü

7 ) Amazon 1995 Yılı
amazon-sitesinin-ilk-hali

8 ) Twitter 2006 Yılı
twitter-ilk-yıllar

9 ) Yahoo 1995 Yılı
yahoo-arama-motoru-eski-hali

10 ) Hepsiburada 1998 Yılı
hepsiburada-geçmiş-görüntüsü

11 ) Sahibinden 2000 Yılı
sahibinden-ilan-sitesi-eski-hali
12 ) Turkcell 2000 Yılı
turkcell-eski-web-görünümü

13 ) Mynet 2000 Yılı
mynet-portalın-eski görünümü

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Blogunuzdan İlk Paranızı Kazanmaya Hazır Mısınız?

Blogdan para kazanmanın pek çok yolu olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde şahit olduğum bir tartışmada bazı blog yazarlarının bloglarından halen tek kuruş bile  kazanamadığını, kazananlara hayret ettiğini, “blogdan nasıl para kazanabiliyorsun?” diye şaşırdığını gördüm.

Sanırım bazıları blogdan para kazanma işinin çok zor ve kendileri için ulaşılmaz bir şey olduğunu falan düşünüyorlar. Özellikle para kazanmanın tek yolunun AdSense reklamları olduğunu zannedenler oldukça zor olan onay sürecini geçemeyince bloglarından para kazanmanın peşine düşmekten vazgeçiyorlar.

Herkes Blogundan Para Kazanabilir

Çok açık ve net söylüyorum ki eli ayağı düzgün her blogdan para kazanabilirsiniz. Üstelik bunun için AdSense veya benzeri reklam programları ile uğraşmadan. Eğer bugüne kadar blogunuzdan tek kuruş bile kazanamadıysanız iddia ediyorum bu yazıda anlattıklarımı yaptıktan sonra ilk paranızı kazanacak, hatta düzenli olarak güzel kazançlar elde edebileceksiniz.İhtiyacınız olan tek şey özgün içeriklerden oluşan, düzenli olarak yazı girilen, temiz bir blog.

Eğer yukarıda belirttiğim gibi özgün ve güncel bir blogunuz varsa SEO ajanslarının ve SEO uzmanlarının tam da aradığı şeye sahipsiniz demektir. Zira SEO çalışmalarının en önemli ayağı tanıtım yazıları ile ilgili içerikler yayınlamak ve bu içeriklerden backlink kazanmak.

Google’da üst sıralarda çıkmak isteyen siteler nitelikli bloglarda tanıtım yazıları yayınlamak ve bu yazılardan kendi sitelerine link vermek zorundadırlar. Yani bloglara muhtaçlar.

Şimdi diğer tüm para kazanma yöntemlerini bir kenara atın, en kolay ve en hızlı para kazanma yöntemi olan tanıtım yazısı yayınlamaya odaklanın.

Tanıtım Yazısı Yayımlayarak Blogdan Para Kazanma

Tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanmanın en hızlı ve en kolay yöntem olduğunu söyledim. Öncelikle neden böyle söylediğimi açmak istiyorum. Tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanma yönteminin işleyişi şu şekildedir:

1. Aşama: Bir pazar yerinde (aşağıda pazar yerlerinden bahsedeceğim) blogunuzda tanıtım yazısı yayımlayacağınızı ilan eder veya tanıtım yazısı satın almak isteyenlerin ilanlarına cevap yazarsanız.

2. Aşama: Karşılıklı mesajlaşmalar ile tanıtımı yapılacak site, tanıtım yazısında olması gerekenler karşılığında ödenecek ücret ile ilgili mutabakata varırsınız.

3. Aşama: Ödemeyi hesabınıza alırsınız ve tanıtım yazısını yayına alırsınız.

Gördüğünüz gibi AdSense veya Bumerang’da olduğu gibi parayı almak için belli bir kotaya ulaşmanıza gerek yoktur. Üstelik arada aracı olmadığı için herhangi bir kesinti de yapılmaz.

Tanıtım Yazıları İçin Pazar Yerleri

Blog yazarı olduğunuz için internette dolaştığınız sitelerin çoğu da blog siteleri olduğunu tahmin ediyorum. Peki bloglardan önce oldukça popüler olan tartışma platformları forumları hiç ziyaret ediyor musunuz? Belki ilgi alanınızla ilgili niş forumlarda vakit geçiriyor olabilirsiniz ama tanıtım yazısı yayımlayarak para kazanmak için ihtiyacınız olan pazar yerleri webmaster forumları. Türkiye’de ticaretin en çok yapıldığı, en kalabalık ve en popüler webmaster forumları şunlar:

Bu forumlarda pazar yeri dediğim bölümler ise tanıtım yazısı, link satışı, backlink satışı, reklam satışı gibi bölümler. Bu bölümleri incelediğinizde tanıtım yazısı, backlink, reklam, banner alımı ve satışı yapan konu başlıklarını görebilirsiniz.

Şimdi gelelim bu bölümleri ve konu başlıklarını nasıl değerlendireceğimize.

Tanıtım Yazısı İlanlarına Başvurmak

Forumda kendi ilanınızı yayımlamadan önce tanıtım yazısı almak isteyenlerin mevcut ilanlarına göz atmak ve bunları değerlendirmek daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Tanıtım yazısı almak isteyen kişiler ilanlarında bazen hiç bir kriter belirtmezler ama bazıları şu örnekte olduğu gibi ne tür bloglardan tanıtım yazısı alacaklarını belirtirler.

tanıtım yazısı alımı

İncelediğiniz ilanlarda size uygun olanları bir kenara ayırın ve sırasıyla bu ilanlara başvuru yapın. Başvuru yapmak için ilanı veren kişinin profilinden kendisine özel mesaj (PM) göndererek blogunuz hakkında istenen bilgileri iletebilirsiniz.

Tanıtım Yazısı Satışı İlanı Vermek

Forumlardaki pazar yerlerini kullanmanın bir diğer yolu ise kendi ilanınızı vermektir. İlgili bölümlerde yeni konu açarak blogunuzdan tanıtım yazısı satışı yaptığınızı belirtebilirsiniz.

Forumlarda tanıtım yazısı satışı ilanı çok sayıda kişi tarafından verildiği için ilanınızın görüntülenme sayısı düşük olabilir. Görüntülenme sayısını arttırmak için en önemli kriter ise ilan yani konu başlığıdır. Dikkat çekici, cezbedici, ikna edici başlıklar atmalısınız.

tanıtım yazısı satışı

Mesajınızın yani ilanınızın içeriği de oldukça önemli. İnsanlara blogunuzu tercih etmeleri için nedenler sunmanız gerekmektir. Tabi burada yalan dolan olmamalı, ayrıca forum kurallarına bağlı kalınmalıdır.

Tanıtım Yazıları İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Gördüğünüz gibi webmaster forumlarını kullanıp tanıtım yazısı yayımlamak ve para kazanmak oldukça kolay. İlanlarda satış yapan blogları incelediğinizde sizin blogunuzdan bunlardan hiç de aşağı kalır olmadığını kendiniz göreceksiniz. Onlar kazanıyorsa siz de kazanabilirsiniz.

Son olarak tanıtım yazıları ile ilgili birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

  • Bazı kişiler tanıtım yazısını hazır olarak verip olduğu gibi yayımlamanızı ister, bazıları ise yazıyı sizin yazmanızı. Ben yazıyı kendi bloguma uyacak şekilde, okuyucuların alıştığı tarzda bizzat kendim yazmayı tercih ederim.
  • Webmaster forumlarında üyelerin ticaret puanları vardır. Ticaret puanı düşük olan kişilerle iş yapmanızı fazla önermem. Yapacaksanız da ödemeyi peşin alın, ücret hesabınıza yattıktan sonra yazıyı yayımlayın.
  • Yayımladığınız her tanıtım yazısında iş yaptığınız kişi ile birbirinize + ticaret puanı vermeyi unutmayın. Ticaret puanınız arttıkça daha fazla tanıtım yazısı satışı yapabilirsiniz.
  • Tanıtım yazısı yazarken diğer blog yazılarınıza gösterdiğiniz özeni gösterin. Yazı hem tanıtımını yaptığınız sitenin beklentilerini karşılasın, hem de okuyucularına değer katsın. Gösterdiğiniz özen size yeni kapılar açacak, yeni tanıtım yazısı teklifleri olarak geri dönecektir.
  • Yayımladığınız tanıtım yazılarını anlaşılan süre geçse bile silmenizi önermem. Zira hiç ummadığınız yazılara Google aramalarından hiç ummadığınız kadar ziyaretçi gelebiliyor. Benim 4-5 sene önce yayımladığım tanıtım yazıları bile hala Google’dan trafik almakta.
Sanırım bu yazıdan sonra blogundan para kazanmak isteyen her blog yazarı bunu başaracaktır. Anlattıklarımı uygulayarak blogundan ilk parasını kazanan arkadaşlar yorum bölümünden bizle paylaşırsa sevinirim.

İyi bloglar, bol kazançlar!!!

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Tünelin Ucunda İspanyol Filmi

Tünelin-ucunda-gerilim-filmi
Tünelin Ucunda Gerilim/Suç Filmi

  Havalar ısındığından beridir film izleyemez oldum. Bu filmi izleyinceye kadar iki film daha izledim ama tanıtmaya değer bulmadığım için yazmadım. Tünelin Ucunda filmi beğenerek izlediğim İspanyol filmlerinde oldu. Farklı senaryosu ve filmin sonuna kadar şaşırtması beni etkiler. Filmin türü gereği gerilim ve suç barındırsa da alttan çalan fon müziği gibi dram barındırdığını da hissediyorsunuz. Filmlerine zeka katan İspanyolların bu türdeki filmlerini mutlaka izlemelisiniz.

Yapım Yılı: 2016
Yapım Türü: Gerilim, Suç
Oyuncular: Clara Lago, Leonardo Sbaraglia, Federico Luppi, Pablo Echarri, Javier Godino
Yönetmen: Rodrigo Grande

Tünelin Ucunda Konusu

  Film, ailesini kaybetmiş ve hayatı yalnız sırtlamaya çalışan Joaquin'in eve kiracı almasıyla başlar. Anne ve kız iki kişi eve yerleşir ve tanışmaya başlarlar. Joaquin sakat olduğu için dışarıyla bağlantısı pek yoktur ve bodrum katta çalışmalarını sürdürür. Kiracılar eve geldikten sonra bodrumda çalışırken yan odadan sesler duyar. Bazı aletlerle duvarı dinlemeye çalışırken hoşuna gitmeyecek şeyler duyar. Daha fazla bilgi almak için duvarın arkasını gösterecek şekilde kamera yerleştirir ve soygun yapılacağını anlar. Büyük bir soyguna girişen çete üyeleri bu iş için günlerce hazırlanır ve kusursuz plan hazırlamaya çalışırlar. Joaquin planlarını bozguna uğratmak için çalışmalara başlar ve her bilgiyi kaydeder. Öğrendiklerini kendi planı için uygulamaya çalışırken başına gelenleri izleyeceksiniz. Başından sonuna kadar etki altında izleyeceğiniz gerilim ve dram sahnelerine hazır olun. Kaliteli bir film arıyorsanız izlediğinize pişman olmayacaksınız.

Tünelin Ucunda Fragman



✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

18 Ağustos 2017 Cuma

Yıldızlı Popüler Yazılar Eklentisi ile yazıları değerlendirin

blogger-popüler-yazıları-yıldızla-değerlendirin
Popüler Yazılar Eklentisi

Blogger popüler yazılar eklentisi, Yıldızlı popüler yazılar kodu, Yazıları yıldızlar ile değerlendirin

  Blog sayfanızda kullanmanız gereken ve Seo açısından destek olan bazı kodlar vardır. Benzer yazılar, sosyal medya butonları ve popüler yazılar gibi eklentiler ile ziyaretçilerinizi daha uzun süre blog sayfanızda tutabilir ve profesyonel görüntü kazanabilirsiniz. Bugün vereceğim kod ile popüler yazılar eklentisini farklı bir hale getireceğiz. Böylece daha dikkat çekici ve mobil uyumlu eklenti ile faydalı bir iş yapmış olacaksınız. Nasıl yapacağınıza gelecek olursak çok basit olduğunu göreceksiniz. Öncelikle <Head> kodunu temanız da bulduktan sonra hemen altına font awesome kodunu ekleyin. Eğer daha çok başka bir kod nedeniyle eklediyseniz bu kodu eklemenize gerek yok.


<link href='//netdna.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.5.0/css/font-awesome.min.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
 Devamında tema şablonunuzda ]]></b:skin> kodunu bulun ve aşağıdaki değişiklik kodunu hemen üzerine ekleyin. 
.PopularPosts ul{background:#fff;list-style:none;margin:0;padding:5px 5px 0;overflow:hidden;border-top:none} .PopularPosts li,.PopularPosts li img,.PopularPosts li a,.PopularPosts li a img{margin:0;padding:0;list-style:none;border:none;background:none;outline:none} .PopularPosts ul{margin:0;list-style:none;color:#64707a} .PopularPosts ul li img{background:#fafafa;display:block;margin:0 10px 0 0;width:60px;height:60px;overflow:hidden;float:left;} .PopularPosts ul li{position:relative;background-color:#fff;margin:0;padding:.7em 0!important;border:0;position:relative;border-bottom:1px solid #F1F1F1} .PopularPosts ul li:before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f005\f005';display:inline-block;position:absolute;color:#F29B10;text-align:center;bottom:0;right:0;margin:9px 0;font-size:11px;padding:0;font-weight:normal;line-height:normal;transition:all .3s} .PopularPosts ul li:nth-child(1):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f005\f005';} .PopularPosts ul li:nth-child(2):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f005\f123';opacity:.9} .PopularPosts ul li:nth-child(3):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f005\f006';opacity:.85} .PopularPosts ul li:nth-child(4):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f123\f006';opacity:.8} .PopularPosts ul li:nth-child(5):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f005\f006\f006';opacity:.75} .PopularPosts ul li:nth-child(6):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f123\f006\f006';opacity:.7} .PopularPosts ul li:nth-child(7):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f005\f006\f006\f006';opacity:.75} .PopularPosts ul li:nth-child(8):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f123\f006\f006\f006';opacity:.7} .PopularPosts ul li:nth-child(9):before{font-family:fontawesome;content:'\f005\f006\f006\f006\f006';opacity:.75} .PopularPosts ul li:nth-child(10):before{font-family:fontawesome;content:'\f123\f006\f006\f006\f006';opacity:.7} .PopularPosts ul li:hover:before{opacity:1} .PopularPosts ul li:first-child{border-top:none} .PopularPosts ul li:last-child{border-bottom:none} .PopularPosts ul li .item-title a,.PopularPosts ul li a{color:#333;font-size:13px;} .PopularPosts ul li a:hover{color:#2476e0;} .PopularPosts .item-thumbnail{margin:0;} .PopularPosts .item-snippet{display:none} .PopularPosts .item-title{font-weight:700;padding-bottom:.2em;padding:0 5px}
  Bu kodu çalıştırabilmeniz için Gadget Ekle bölümünde hazır bulunan "popüler yazılar" eklentisini eklemiş olmalısınız. Popüler Yazılar eklentisi ayarlarını "Son 30 gün" ve "Küçük Resim" seçili olarak kaydedin. İsterseniz bir hafta veya bir yıl boyunca seçeneklerini seçerek yazıları paylaşabilirsiniz. Artık yazıları yıldızla değerlendirilmiş olarak kullanabilirsiniz. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hem Serinleyin, Hem de Enerji Tasarrufu Yapın

Eğer bu sıcak havalarda vantilatör ile serinlemeye çalışıyorsanız baştan söyleyeyim: Boşuna uğraşıyorsunuz. Sıcak havayı bir noktadan diğerine taşımak, serinlemenizi sağlamıyor ve vantilatörler de tam olarak bu şekilde çalışıyor. Gelin gerçekçi olalım: Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceyi aştığı bu aylarda, serinlemek için klima dışında bir seçeneğiniz yok. Ancak klima satın almak o kadar kolay bir iş değil: Hem enerji tasarruflu, hem uzun ömürlü ve hem de yaygın bir servis ağına sahip olmalı. Servis ağı özellikle önemli, yoksa hem montaj, hem de bakım için epey bir beklemek zorunda kalıyorsunuz! Piyasadaki klima modellerine bakın: Tüm bu özelliklere sahip olanların sayısının çok az olduğunu, onların da fiyatlarının neredeyse bir servet düzeyine yaklaştığını göreceksiniz. Neyse ki Uğur Soğutma’ya ait UIS 18 klima modeli, her bakımdan mükemmel bir seçenek olmayı başarıyor.

UIS 18’in bu denli iyi bir seçenek olmasının ilk nedeni, enerji tasarrufu. Hem A++ enerji sınıfına giren ve hem de inverter teknolojisini kullanan klima modellerinin sayısı oldukça azdır. UIS 18 ise, bu teknolojileri bütçeyi zorlamayacak fiyatlar ile sunuyor. Inverter teknolojisi sadece enerji tasarrufu değil, kullanım ömrünü de uzatıyor. Zira klima kompresörü, bu sayede yalnızca gerektiği zaman çalışıyor. Yenilikçi teknolojilerin kullanılması sayesinde, UIS 18 bekleme modundayken yalnızca 1W elektrik harcıyor. Bu inanılmaz bir oran, zira neredeyse %80 oranında bir enerji tasarrufu yaptığınız anlamına geliyor.

Yenilikçi teknolojiler sadece inverter sistemi ile sınırlı değil: Akıllı soğuk hava üfleme özelliği, ortam sıcaklığını yavaş ve doğal bir şekilde istenen dereceye getiriyor. Follow Me özelliği, kumandanın bulunduğu bölgeye göre ısıtma ve soğutma yapabilmesin sağlıyor. İyonizer ve bio-filtre özellikleri sayesinde de, sadece serin değil, temiz bir havaya sahip olabiliyorsunuz. Elektrik kesintilerini de dert etmeyin: UIS 18, enerji geldiğinde otomatik yeniden başlama özelliği sayesinde size iş düşmeden her şeyi otomatik olarak hallediyor. Farklı BTU seçenekleri mevcut olduğu için, size en uygun olan modeli Uğur Soğutma yetkili servisleri aracılığı ile tespit etmenizi tavsiye ederim. Daha sonra, https://satis.ugur.com.tr adresinden uygun fiyatlar ve 12 taksit avantajıyla siparişinizi hemen verebilirsiniz.

                                     

Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 Ağustos 2017 Perşembe

Google Görsellerde Arama Yapma Sanatı

Bloglarda ve blog yazılarında görselliğin önemini bilmeyen blogger kalmadı artık. Eskisi gibi tamamen kelimelerden, cümlelerden, paragraflardan oluşan içeriklerin yerini araya küçük görsellerin, ekran görüntülerinin, fotoğrafların serpiştirildiği kullanıcı dostu içerikler aldı.

Blog yazılarında kullanılacak görselleri bulmak için bir kısmımız ücretsiz fotoğraf sitelerine başvursa da çoğunluk Google görsel aramayı kullanıyor. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, görseller için de geliştirdiği arama operatörleri ve seçenekleri ile ihtiyacınız olan resmi bulmanızı sağlıyor. Fakat çoğu kullanıcı bu seçeneklere başvurmadığından blog yazılarında hep aynı görsellerin kullanıldığını görüyoruz.

Bu yazıda bilmeyenler için Google görsellerde detaylı aramanın nasıl yapıldığını, ihtiyacımız olan görsele nasıl ulaşabileceğimizi anlatmak istiyorum.

Google Görsellerde Arama Yapma

Google sadece web sayfalarındaki yazıları indexlemez. Ayrıca bu sayfalarda yer alan görselleri de indexleyerek kullanıcıya sunar. Google’da görsel aramanın 2 yolu var.

  1. Google ana sayfasında bir arama yapıp çıkan sonuç sayfasında aram kutusunun altındaki linklerden görselleri seçersiniz.
  2. Direkt Google görsel arama ana sayfasına giderek arama yapabilirsiniz.
Google görsel arama

Biz örnek çalışmamızı “rüzgar sörfü” araması üzerinden yapalım. Yukarıdaki 2 yöntemden birini kullanarak “rüzgar sörfü” diye aradığımızda böyle bu şekilde bir sonuç sayfası ile karşılaşıyoruz.

Baskın Renge Göre Arama Yapma

Google görsellerde yaptığımız “rüzgar sörfü” aramasında anahtar kelime ile ilgili çeşitli renk ve boyutlarda görseller çıkar karşımıza. Tam olarak istediğimiz görseli bulmak için bu aramada bazı daraltmalar yapabiliriz.

renge göre görsel arama

Arama kutusunun altındaki Araçlar sekmesinden Renk olarak baskın rengi seçtiğimizde o rengin ağırlıkta olduğu görseller listelenecektir. Örnekte ben sarı rengi seçtim ve Google sarı rengin baskın olduğu görselleri öne çıkardı.

Türe Göre Arama Yapma

Arama sonuçlarını daraltarak görselleri filtrelemeye devam edelim. Bazı yazılarımızda veya çalışmalarımızda fotoğraf yerine clipart dediğimiz küçük resimler kullanma ihtiyacımız olabiliyor.

türe göre görsel arama

Araçlar sekmesinden “küçük resim” seçeneğini seçtiğimizde tam da aradığımız gibi clipartlarlar listelenir.

Boyuta Göre Arama Yapma

Sonuçlardaki görselleri incelediğinizde bazılarının yüksek çözünürlüklü bazılarının ise düşük çözünürlüklü olduğunu görürsünüz. Aramayı daraltmaya boyutlarla devam edelim.

boyuta göre görsel arama

Araçlar sekmesinden bu kez büyük boyutu seçiyoruz ve yüksek çözünürlüklü görselleri listeliyoruz.

Bir Görselin Benzerini Bulma

Sonuçlarda istediğinize yakın bir görsel varsa bunun alternatiflerini yani bu görsele benzer görselleri de bulmanız mümkün.

benzer görselleri bulma

Arama sonuçlarındaki herhangi bir görsele tıkladığınızda bir pencere açılacak ve tıkladığınız resmin büyük bir ön izlemesini göreceksiniz. Bu ön izlemenin hemen yanında ise tıkladığımız görsellerin benzeri yer almakta. “Diğerlerini görüntüle”ye tıkladığınızda seçtiğimiz görsele benzer görselleri listeleyebiliyoruz.

Bonus: Ücretli Fotoğrafları Ücretsiz İndirme

Aslında bu ipucunu paylaşıp paylaşmamakta kararsız kaldım. Çünkü bu ipucu sayesinde stock fotoğraf sitelerinin ücretli sattığı kaliteli fotoğrafları ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirme şansınız var. Ancak madem Google’ın böyle bir hizmeti var ben paylaşayım ama kullanıp kullanmamak size kalmış.

Örneğin şurada gördüğünüz görsel stock fotoğraflar satan bir siteye ait ve ön izlemesine filigran koyularak ücretsiz kullanılması engellenmiş. Fakat Google görsel aramanın az bilinen bir özelliği sayesinde bu görselin yüksek çözünürlüklü ve filigransız orijinal halini ücretsiz bulabiliriz.

1. Adım: Google görsel arama sayfasına gidiyoruz ve arama kutusundaki fotoğraf makinesi ikonuna tıklıyoruz. Açılan kutuda “Görsel urlsini yapıştır” yazan yere satılan görselin urlsini yapıştırıyoruz.

görselle arama yapma


2. Adım: Görsele göre arama yaptığımızda gelen sonuç sayfasında bu görselin yer aldığı sayfaları görebiliriz.

ücretsiz görsel indirme

Ücretli satılan muhtemelen bu siteler tarafından alınmış ve sayfada kullanılmış oluyor. Buradan ücretli satılan görseli ücretsiz olarak temin etmek mümkün.

Bu bilgiler ve ipuçları sayesinde blogunuz ve blog yazılarınız için en uygun görseli bulmanız mümkün. Faydalı olması dileğiyle…

İyi bloglar!!!

7 Ağustos 2017 Pazartesi

Blogger Günlüğü #5


Blogger günlüklerinin beşincisinden herkese merhaba. Bu blogger günlüğünde blog temasının SEO’ya etkisi, blog yazarlığı- meslek ilişkisi, Türkiye’nin en eski blogları, etkili LinkedIn kullanımı, bir sanatçıya ait basın bülteni, blogger blog id’si, anonim yapılan yorumlar, videolar için arka plan müzikleri ve Twitter hashtag bulma araçları ile ilgili paylaşımlar yer alıyor.

Fayda sağlaması dileğiyle…




Bir Soru (Mert): Blogspot'un kendi temalarını(özellikle yeni çıkardıkları) kullanmanın SEO'ya etkisi olur mu? Google'da bir şey arattığımda sonuçlardaki blogger sitelerde blogspot'un kendi temalarını kullanmış siteleri daha üst sıralarda görüyorum genelde. Bu bir tesadüf müdür?

Google’da arama sonuçlarındaki performansı etkileyen yüzlerce faktör var. Bunlardan bazıları site dışı, bazıları site içi faktörler. Site içi faktörlerde sitenin yüklenme hızı, meta etiketleri, içerik gibi detaylar var. Eğer hızlı yüklenen, kullanıcı dostu ve meta etiketleri doğru oluşturmuş bir tema kullanıyorsanız Blogger veya Wordpress olmasının bir önemi yok.

Temanıza aşağıdaki testleri yapıp olumlu neticeler alıyorsanız SEO açısında doğru  bir tema kullanıyorsunuz demektir.




Bir Soru (Ertunga):  Bende kendi blogumu açmaya karar verdim. Senin bu blog hocam dan faydalanıyorum. hakkımda, destek, iletişim vb. bölümlerden. Bazılarını tam anlamıyla yazamadım. O bölümleri okuyorum mesela misafir blogcu bölümümde senin yazdığın cümlelerden bazılarını değiştirerek yazdım çok az bir miktarda bir iki cümle. Bir sorun olurmu.

Blog Hocam için oluşturduğum ve blogun üst kısmında yer alan menüde görebileceğiniz hakkımda, misafir blogculuk, destek ol gibi sayfaların bire bir aynılarda o kadar çok blogda gördüm ki… Bunun için izin isteme nezaketinde bulunduğu için öncelikle Ertunga’ya çok teşekkür ederim.

Bu sayfalarda kurduğum cümleler kimsenin tekelinde değil elbette, isteyen kullanabilir ama bana biraz garip geliyor bu durum. Kendi cümlelerinle, kendi tarzında yazmak varken neden sadece “Serdar” yazan kısmı değiştirip kendi adını yazar, “Blog Hocam” kısmını değiştirip kendi blogunu yazar ki insan? Ben sana zaten esinlenmen için fikri vermiş, örneği koymuşum. Yaz işte kendi cümlelerini :)




Bir Yazı (Blog Yazarlığı Meslek Midir?): Bir zamanlar blog yazarları arasında çok tartışılan bir konuydu bu. Bazıları bloggerlara gazeteci kartı verilmesi gerektiğini, lansmanlara  ve davetleri gazeteci kartı ile girmeleri gerektiğini falan söylerdi. Bazıları ise kendine misyon yüklemekten kaçar, ben sadece yazıyorum derdi. Geç keşfettiğim ama tüm yazılarını okuduğum Ertuğrul Yıldırım isimli blogger arkadaşımız bir yazısında bu konuya değinince Blogger Günlüğü köşeme taşımak istedim.

Blog yazarlığı ya da Ertuğrul’un deyimiyle internet yazarlığı freelance olarak yapılan ve kişiye para kazandıran bir aktivite gibi görünebilir ama meslek statüsüne sokulması için daha pek çok şartın yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir eylemin meslek sayılması için tek şart para kazandırması olsaydı kumarbazlık da meslek sayılırdı. Sonuçta onlar da kumar oynayarak para kazanıyorlar :)

Sizce blog yazarlığı meslek olur mu ne düşünürsünüz bilmiyorum ben zor görüyorum. Konu ile ilgili düşüncelerimi Ertuğrul Yıldırım’ın ilgili yazısının altında yorum bölümünde okuyabilirsiniz.



Bir Çalışma (En Eski Bloglar) : Blogger Günlüğü derlemelerimde en çok yer verdiğim bloglardan biri olan Evren Günlüğü’ne yine değineceğim. Kendisine torpil geçtiğimi falan düşünen olmuş sanırım :) Aksine birkaç küçük yazışma dışında kendisini ne görmüşlüğüm, ne konuşmuşluğum vardır. Ben fayda sağlayacağını düşündüğüm, ilgimi çeken her blog, blog yazısı, proje vs. ne varsa Blogger günlüğünde paylaşmaya çalışıyorum.

Gelelim asıl mevzuya. Evren ne iş yapar, blog mevzularına nasıl vakit ayırır, hiç uyumaz mı bilmiyorum ama bloglarla ilgili müthiş çalışmalar ve aktiviteler yapıyor. Blog çalıştayı, blogger röportajları gibi çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum. Burada bahsetmek istediğim çalışması ise Türkiye’nin en eski Blogları listesi.

Evren bu listeyi oluştururken yüzlerce blogu inceleyip ilk yazılarının tarihini öğreniyor ve 2011’den eski tarihli ise listeye alıyor. Ancak eski olması listeye girmek için yeterli değil. Listedeki blogların son 6 y içinde güncellenmiş olması gerekiyor. Bunun takibinin bir yazılım yardımı olmadan ne kadar zor yapılacağını tahmin edersiniz.

Tabi işin bir de manipülasyon tarafı varmış. İnsanlar sırf bu listede yer almak için yazılarının tarihlerini değiştiriyorlarmış. Pes!!!

Türkiye’nin en eski bloglarını incelemek, listeyi takip etmek ve listede olması gerektiğini düşündüğünüz eski blogları bildirmek için buraya bakabilirsiniz.

Kolay gelsin Evren :)




Bir Yazı (Etkili LinkedIn Kullanımı): LinkedIn kullanımında çok başarısız biri olduğumu itiraf etmeliyim. Kısa bir süre önce LinkedIn’de profil oluşturmuş ve burada blogging ile ilgili bir ağ kurmayı hedeflemiştim. Fakat LinkedIn’in kendi has kuralları var. Buraya uygun paylaşımlar yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde benim gibi kendi kendinize paylaşır durursunuz :)

LinkedIn’in kendi dinamiklerini daha iyi anlamak ve vaktimi boşa harcamamak adına konu ile ilgili araştırmalar yaparken Kadir Can Kırkoyun’un etkili LinkedIn kullanımı ile ilgili yazısına denk geldim. Kendim faydalandığım için sizlerle de paylaşmak istedim. Benim gibi LinkedIn’i doğru kullanamayanların işine yarayacaktır.

Bu arada LinkedIn profilim:  https://www.linkedin.com/in/bloghocam/




Bir Basın Bülteni (Gülin): Uzun zaman önce tanıştığım blogger arkadaşlarımdan Hayat, profesyonel olarak PR ve basın danışmanlığı yapıyor. Basın danışmanlığını yaptığı Gülin isimli bir sanatçının basın bültenini göndererek destek istedi. Sanatın  ve sanatçının dostu Blog Hocam bu isteğe duyarsız kalmadı ve İskender Paydaş Productions un güzel sesli sanatçılarından sporano Gülin’i sizlere tanıtmaya karar verdi :)

İşte Gülin’in Kördüğüm isimli şarkısının klibi:



Hem Hayat’a hem de Gülin’e başarılar!!!




Bir Soru (Erkan): Merhaba,blog id artık adres barında gözükmüyor.Bloğumun id'sini nasıl öğrenebilirim?

Blogger’da her bir blogun ID’si yani, kimlik numarası vardır. Blogger sistemi blogları isimlerine göre değil bu ID numralarına göre tanır. Bazı eklenti ve uygulamalarda blogunuzun ID numarasına ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Erkan isimli bir okuyucu da iletişim formundan bu soruyu iletmiş. Blogunuzun ID numarasını şu şekilde öğrenebilirsiniz:

  1.  https://www.blogger.com adresinden Blogger panelinize giriş yapın.
  2. Sol üst taraftaki açılır menüden ID numarasını öğrenmek istediğiniz blogunuzu seçin.
  3. Adres satırına bakın. https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8220052126485024385# gibi bir URL göreceksiniz. Burada yazan numara o blogun ID numarasıdır.
blogger blog id





Bir Yazı (Anonim Yorumlar): Cem Kazan, bir yazısında profili olmasına rağmen Adsız olarak yorum yazan korkaklara seslenmiş. Cem, adsız olarak yorum yapanların genelde o yazıyı yazanı yerin dibine batıracak yorumlar yazdığını ve amaçlarının sadece laf sokmak olduğunu söylemiş.

Ben de blog dünyasında anonim olarak en çok yorum alanlardan biriyimdir sanırım. Cem’in yazısına yazdığım yorumda da belirttiğim gibi bu tür yorumlara 3 maymunu oynuyorum. Çünkü bunların bir bölümü sorularını kendi profili ile soramayan, gerçek kimliğiyle eleştiri yapmaya cesaret edemeyen korkak karakterler. Bir bölümü ise içten içe seni kendine rakip görmüş, kıskanmış, bunlara bağlı olarak seni yermeye, laf sokmaya, zor durumda bırakmaya şartlanmış “hiç”ler.

Şimdi bu adamları ciddiye alıp cevap yazmaya ne gerek var? Ya da yaptıkları art niyetli yorumları kafaya takıp canını sıkmaya? Böyle tipleri görmezden geleceksin. Yorumlarını yanıtlamayacak ama silmeyeceksin de. Bu onları daha çok kudurtacaktır :)




Bir Paylaşım (Video Müzikleri): Son zamanlarda blog dünyasında bir video çekme çılgınlığı var. Kimi YouTube kanalından paylaşıyor, kimi Instagram hesabından paylaşıyor kimi ise direkt blogu için çekiyor. Bazıları o kadar profesyonel çekimler yapıyor ki hayretle izliyorum. En çok da videoların arka planına koydukları müzikleri beğeniyorum. Hem introlarda hem de video içerisinde arka planda çalan müzikler videoya müthiş bir hava katıyor.

Ben de kendi kendime video edit araçlarını deneyip videolar montajlamaya çalışırken şu arka planda çalan müzik olayına taktım. Nereden bulabilirim, nasıl indirebilirim falan diye araştırırken tam işime yarayacak bazı siteler keşfettim. Bunları da sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Kaçıranlar buyurun:



Vloggerların ve YoTuberların işine yarayacaktır sanırım.




Bir Yazı (Popüler Hashtagler): Twitter’da hedef kitleye ulaşmak ve takipçi sayısını artırmak için en etkili yöntem tweetlerde hashtag kullanmak. Fakat hangi hashtagi kullanacağınızı biliyorsanız randıman alabiliyorsunuz. Bunun için de internette bazı araçlar var.

Sosyal medya ile ilgili yazdığı faydalı yazılarla Blogger günlüklerinde sıkça yer verdiğim Funda Güleç doğru hashtagleri bulmak için kullanabileceğimiz araçları derlemiş. Twitter’da takipçi sayısını artırmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak isteyenler bu yazıdan ilgili araçlara ulaşabilirler.




5. Blogger Günlüğü’nde paylaşacaklarım bu kadar. Diğer blogger günlüklerini okumak isterseniz:

Blogger Günlüğü #1 - Blogger Günlüğü #2 - Blogger Günlüğü #3 - Blogger Günlüğü #4

İyi bloglar!!!

6 Ağustos 2017 Pazar

Blogger Hızlı Düzenle Tornavida Simgesini Kaldırma

Hızlı-düzenle-tornavida-simgesi-silme
Hızlı Düzenle Simgesini Kaldırma
Blogger da pek sevilmeyen hızlı düzenle simgesi nasıl kaldırılır?
  Blogger kullanıcıları için kolaylık sağlayan ve hızlı düzenleme için işe yarayan simge olarak kabul edilsede ben pek sevmiyorum. Hem basit duruyor hem de blog sayfamdan görüntü paylaşmak istediğimde görüntüye dahil oluyor. Blogger da yönetici paneline giriş yaptığınızda blog sayfanızda her bölümün altında bu simge görünür. Kolaylık sağladığını düşünenler olsa da hiç kullanmadığım ve profesyonel görmediğim simgelerden biridir. Siz de benim gibi bu simgeyi beğenmiyorsanız kaldırmak için okumaya devam edin.


  Tema> HTML'yi Düzenle seçeneklerinden ]]></b:skin> kodunun hemen üstüne aşağıdaki yapıştırın ve kaydedin. Eğer bir değişiklik olmadıysa </style> kodunun hemen üstüne aşağıdaki css kodunu ekleyerek temayı kaydedin. Blog sayfanızı yenilediğinizde tornavida simgesinin kaldırıldığını göreceksiniz.
.quickedit{display:none;visibility:hidden;}



  Her yeni paylaşımda daha profesyonel adımlar atmaya devam ediyoruz. Yeni bilgiler edindikçe blog sayfamız daha cazip hale gelecek ve ziyaretçilerimize daha hoş bir vitrin sunacağız. Çünkü yazılar ne kadar kaliteli olursa olsun önce nasıl ve nerede sunduğunuz önemlidir. Çoğu yazılar blog sayfasının kalabalıklığı, yavaşlığı ve düzensizliği yüzünden okunmadan terk ediliyor.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 Ağustos 2017 Cuma

E-Kap ile Satış, Pazarlama ve İş Fırsatları

Merhabalar;

Bugün sizlere belki bazılarınız bildiği ve faydalandığı bir satış pazarlama kapısından bahsetmek istiyorum...

Bu alan internet ortamında yer alan herkesin erişip inceleyebileceği E-KAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) platformudur... Aslında bu alan ihale takibi ve elektronik ortamdaki ihale işlemlerinin takip edildiği bir platformdur. Kamuya bir iş yapmak isteyen herkes burayı takip etmek zorundadır. Ama bazıları da kamunun bürokratik yapısı ile uğraşmak istemediği için yada şartları uygun olmadığı için bu siteyi hiç takip etmezler...

Ancak bir işletme sahibiyseniz veya bir firmada pazarlama satış departmanında yer alıyorsanız mutlaka bu sayfayı her gün düzenli olarak takip etmenizi öneriyorum. Nedenine gelince; burada ihale ilanı ile birlikte ihaleyi alan firmaların bilgilerini de ihale sonuçlandıktan sonra görebiliyorsunuz. Burası sizin için en basitin den bir müşteri datası olabilir bu birincisi asıl diğer konu ise bir firma diyelim ki kamunun bir binasının tadilat ihalesini almış olsun, bu firma o binanın a dan z ye herşeyini yapacağı için o firma her konuda ehil olmayabilir ki çoğu zaman böyle oluyor, bu firma ile görüşüp tanışıp oradaki işten pay alabilirsiniz. Hatta bu firmaya kullanacağı ürünler için fiyat teklifi verebilir, hammadde veya yarı mamul yada mamul tedarikinde bulunabilirsiniz.

İnanın bu durumdan faydalanıp, çok güzel işler çıkaran firmalar mevcut, buradaki firmaların çoğunda kaçak göçek olma durumu yoktur(istisnaları mutlaka vardır) çünkü devlete iş yapıyorsan belirli kurallar doğrultusunda şirketini yönetiyor olmanız şarttır.

Sitenin linkini paylaşıyorum incelemenizi öneririm...Ayrıca mobil uygulaması da bulunuyor..

https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Default.aspx?ReturnUrl=%2fEKAP%2f